+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Miután péntek délelőtt kiderült, hogy Donald Trump amerikai elnök koronavírustesztje pozitív lett,

 

a fogadóirodák világszerte felfüggesztették a novemberi elnökválasztás fogadási tételeit.

 

A fogadóirodák elsősorban azért szüneteltetik most a fogadást, mert így már annyi változó került a képletbe, olyan sok a bizonytalanság, hogy nem tudnák pontosan meghatározni a kínált fogadási esélyeket. Másrészt, ha egy jelölt visszalép, akkor akik rá fogadtak, visszakapják a pénzüket az irodától, ez pedig azt jelenti, hogyha

 

továbbra is élne a fogadás, most sokkal alacsonyabb kockázattal lehetne fogadni Trumpra.

 

Tanulságos megnézni azt is, hogyan alakultak az esélyek az elmúlt hetekben: a fogadóirodák Joe Bident tartották az esélyesebbnek, majd szeptember elején már fej-fej mellett álltak Trumppal, de

 

a keddi választási vita után Biden már sokkal esélyesebb volt.

 

Bidenre szinte mindenhol 1,6-os szorzót kínáltak az irodák, ami azt jelenti, hogy a feltett tét 1,6-szorosát nyert volna az, akinek bejön a tippje, hogy a demokrata elnökjelölt nyer. Trump győzelméért ezzel szemben már 2,5-szörös szorzót kínáltak a fogadóirodák.

 

A szorzók számításakor figyelembe veszik azt is, hogy hányan fogadnak az adott jelöltre, Biden azért válhatott ennyire esélyessé az irodáknál, mert a vita után sokan elkezdtek rá fogadni, ami levitte a szorzóját.

 

Az amerikai elnök pozitív koronavírustesztje után, de még a fogadás felfüggesztése előtt egyébként Trump alelnökének, Mike Pencenek a választási esélyei ugrottak meg leginkább, a korábbi 300-szoros szorzó helyett már csak 27-szerest kínáltak győzelmére a fogadóirodák.

 

NYITÓKÉP: Donald J. Trump / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Itt a szlovákok nagyszabású sorozatának új előzetese, van benne csodaszarvas is.

Méghozzá egyhangúan. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

Erre az Európai Gyógyszerügynökség hívta fel a figyelmet, miután látókörébe került több gyanús eset.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Van, aki az EU-s büdzsé blokkolásának abbahagyására, és van, aki bocsánatkérésre vagy az EPP-ből való távozásra szólította fel Deutschékat.

Újságírónk egyik riportalanya elmondta a történetét a Kisalföldnek is, de a megyei napilap nem fektetett túl sok energiát az anyag megírásába: a cikk nagy részét az Azonnali riportjából másolták át.

Van olyan főváros Európában, ahol idén nem állítanak karácsonyfát, Budapesten viszont ez idén sem maradhatott el. Megkérdeztük az embereket az ország karácsonyfájának nevezett Kossuth téri fenyőnél.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás