Az ország minden pontján terjed a koronavírus, 927 új beteget regisztráltak az elmúlt 24 órában

2020.09.25. 09:38

Továbbra is nagyon sok az új eset Magyarországon: az elmúlt 24 órában 927 új esetet regisztráltak, elhunyt 9 ember, viszont meggyógyultak 127-en. Grafikonokon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban.

Az ország minden pontján terjed a koronavírus, 927 új beteget regisztráltak az elmúlt 24 órában

Annak ellenére, hogy továbbra is meredeken emelkedik a járványgörbe, nem tesztelnek többet Magyarországon: nagyjából 10-12 ezer tesztet végeznek el naponta. A WHO iránymutatása szerint egy országban akkor tesztelnek jól, ha a tesztek pozitivitási rátája 3 és 12 százalék között van, egy járvány pedig akkor van kontroll alatt, ha a tesztek pozitivitási rátájának a hétnapos átlaga nem haladja meg az 5 százalékot.

Azonban Magyarországon már hosszú ideje nagyobb ez a szám, mint 5. Az elmúlt 24 órában készített 11 116 tesztnek például 8,34 százaléka lett pozitív, így péntekre 927 újabb estet regisztráltak. Ezzel már összesen 22 127 ember kapta el a koronavírust Magyarországon annak márciusi megjelenése óta.

Az aktív esetek száma továbbra sem csökken, jelenleg 16 464 aktív esetet tartanak számon, amiből 6 274 eset budapesti, míg 10 190 az ország többi területén található.

Az elmúlt 24 órában minden megyében találtak új esetet, Budapest és Pest megye után pedig három újabb megyében lépte át az ezer főt a koronavírussal fertőzöttek száma.

Győr-Moson-Sopronban 1048, Fejér megyében 1046, míg Csongrád-Csanádban már 1002 fő fertőződött már meg a koronavírussal annak magyarországi megjelenése óta, viszont azt nem tudhatjuk, hogy a megyéken belül jelenleg ebből mennyi az aktív eset.

Ismét életét vesztette 9 fő, így a koronavírus-járvány áldozatainak a száma 718 főre emelkedett. A legfiatalabb egy 57 éves férfi volt, akinek a jelenlegi információink szerint nem volt semmilyen krónikus betegsége, a legidősebb pedig egy 90 éves nő, aki több krónikus betegségben is szenvedett. Az elmúlt 24 órában elhunytak közül heten 70 év felettiek voltak. 127 fertőzöttet nyilvánítottak gyógyulttá, így a gyógyultak száma 4945 főre nőtt.

A környező országok közül Ukrajna után jelenleg Magyarország áll a legrosszabbul: egymillió főre jelenleg 1705 fertőzött jut, azonban ami problémásabb, hogy ez a szám egyre jobban emelkedik, és

az Emberi Erőforrások Minisztériumának csütörtöki közleménye szerint

annyi beteget ápolnak a három budapesti Covid-központban, hogy további szakemberek átvezénylésére volt szükség, hogy el tudják látni a betegeket.

Az operatív törzs tájékoztatója szerint jelenleg 577 koronavírussal fertőzött beteg szorul kórházi ellátásra, közülük 30-an vannak lélegeztetőgépen.

NYITÓKÉP, GRAFIKONOK: Illés Gergő / Azonnali

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek