Az elmúlt 24 órában elvégzett tesztek 10 százaléka pozitív

2020.09.22. 09:54

6010 tesztett végzett az elmúlt 24 órában Magyarország, a környező országok közül csak Csehországban tesztelnek kevesebbet. 633 új pozitív eset, 8 halott és 159 gyógyult. Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

Az elmúlt 24 órában elvégzett tesztek 10 százaléka pozitív

Az elmúlt napokhoz képest jóval kevesebb fertőzöttről számoltak be: mindössze 633 új esetet találtak az elmúlt 24 órában, azonban ez részben a tesztelések drasztikus csökkenésének is köszönhető:

mindössze hatezer tesztet végeztek az elmúlt napokban, miközben az elmúlt héten szinte minden nap legalább tízezer tesztet végeztek el.

Így a tesztek pozitivitási rátája kiugróan magas, 10,53 százalék. Ami azért probléma, mert a WHO protokollja szerint egy járvány akkor van kordában tartva, ha a hétnapos átlaga ennek a számnak nem haladja meg az 5 százalékot.

Az aktív esetek száma jelenleg 14 246, akik közül az operatív törzs tájékoztatása szerint 534 beteget ápolnak kórházban, 36 főt pedig lélegeztetőgépre is kapcsoltak. Az elmúlt 24 órában mindenhonnan jelentettek új esetet, kivéve Zalából, ahol továbbra is 474-en kapták el a koronavírust március óta, de Tolna megyéből sem jelentettek új megbetegedést, ahol a statisztikából eltűnt 3 beteg.

Sajnos ismét elhunyt 8 fő, így már összesen 694-en vesztették az életüket a járvány során. A legfiatalabb elhunyt 37 éves volt, akinek alapbetegségként az akut leukémiát nevezték meg, míg a legidősebb beteg 94 éves volt.

NYITÓKÉP, GRAFIKONOK: Illés Gergő / Azonnali

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek