+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael & Varsányi Bence
2020. szeptember 21. hétfő, 18:00
Hisznek-e a koronavírusban? Mit gondolnak azokról, akik a járványügyi szabályok, például a maszkviselés ellen tüntettek? Joguk van-e szerintük az embereknek hülyének lenni a járványhelyzet alatt is? Ezekről kérdeztünk országgyűlési képviselőket az új parlamenti évad kezdetén. Videó!

Bő egy hete Gődény György vezetésével demonstrációt tartottak a budapesti Szabadság téren a járványellenes szigorításokat kritizálók, ahol természetesen az Azonnali is jelen volt. Videónkból kiderült, hogy a tüntetők jelentős része nem ért egyet a maszkhordási kötelezettséggel, sokan relativizálják a koronavírus-járványt, illetve voltak, akik Drábik János nyomán a globális pénzhatalmi elit újabb ármánykodásának tartják az egész vírus körüli hacacárét.

 

Az új parlamenti évad kezdetén arról kérdeztük a kérpviselőket, hogy ők

 

hisznek-e a koronavírusban, mit gondolnak a tüntetőkről, illetve hogy szerintük a járvány alatt is jogukban áll-e az embereknek hülyének lenni.

 

A koronavírus tagadásáig ugyan egyik képviselő sem ment el, legtöbbjük szerint a vírus létezése nem hit kérdése, de Apáti István, a Mi Hazánk képviselője a tüntetőkhez hasonlóan túlzásnak tartja a maszkviselést, inkább a fertőtlenítésben hisz.

 

A tüntetőkről már jobban megoszlottak a vélemények, a többség szerint most nem szabad felelőtlenül viselkedni, mert azzal nemcsak a saját, hanem a mások életét is veszélyeztetik, míg például a fideszes Lezsák Sándor azt hansúlyozta, hogy mindenkinek joga van elmondania a véleményét.

 

A fideszes Pesti Imrétől azt is megtudtuk, hogy a vírustagadók olyanok, mint a laposföld-hívők, de a párbeszédes

 

Tordai Bence sem volt túl megengedő, szerinte a demonstrálóknak konzultálniuk kéne a pszichológusaikkal, hogy legközelebb már tudják kezelni a valóságot.

 

Részletek a videóban!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az osztrák sajtóhoz eljutott információk szerint az éttermeknek be kell zárniuk.

A jelenlegi válság más mint a többi, a megoldás pedig a hitelezés felpörgetése bankoknak nyújtott állami segítséggel. A Spiegel Carmen Reinharttal, a világbank alelnökével készített interjút.

Szemereyné Pataki Klaudia szerint Kecskemét gócponttá vált, azonban ezt semmilyen nyilvános adat nem tudja alátámasztani. Megkérdeztük a hivataltól, hogy mi alapján nyilvánították a várost gócponttá.

A szlovák minisztrelnök már csak arra vágyik, hogy kivezesse az országát a slamasztikából. Hétvégén Szlovákiában letesztelik a teljes lakoságot.

A fővárosi önkormányzat a Nagykörút komplex megújítását tervezi, ebbe lehet beleszólni.

Szlovéniában lakhelyelhagyási tilalom is van, azaz senki
nem mozdulhat ki arról
a településről, amelyben tartózkodik. Mutatjuk, hogyan érinti ez a fővárost, Ljubljanát!

Szombathelyen elindult a kampány: Ungár Péter beszólt a fideszes Hende Csabának és az exjobbikos Bana Tibornak, mire nem várt helyről bohócozták le.

A hét kérdése

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Azért ide elnéznénk

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás