+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael & Varsányi Bence
2020. szeptember 21. hétfő, 18:00
Hisznek-e a koronavírusban? Mit gondolnak azokról, akik a járványügyi szabályok, például a maszkviselés ellen tüntettek? Joguk van-e szerintük az embereknek hülyének lenni a járványhelyzet alatt is? Ezekről kérdeztünk országgyűlési képviselőket az új parlamenti évad kezdetén. Videó!

Bő egy hete Gődény György vezetésével demonstrációt tartottak a budapesti Szabadság téren a járványellenes szigorításokat kritizálók, ahol természetesen az Azonnali is jelen volt. Videónkból kiderült, hogy a tüntetők jelentős része nem ért egyet a maszkhordási kötelezettséggel, sokan relativizálják a koronavírus-járványt, illetve voltak, akik Drábik János nyomán a globális pénzhatalmi elit újabb ármánykodásának tartják az egész vírus körüli hacacárét.

 

Az új parlamenti évad kezdetén arról kérdeztük a kérpviselőket, hogy ők

 

hisznek-e a koronavírusban, mit gondolnak a tüntetőkről, illetve hogy szerintük a járvány alatt is jogukban áll-e az embereknek hülyének lenni.

 

A koronavírus tagadásáig ugyan egyik képviselő sem ment el, legtöbbjük szerint a vírus létezése nem hit kérdése, de Apáti István, a Mi Hazánk képviselője a tüntetőkhez hasonlóan túlzásnak tartja a maszkviselést, inkább a fertőtlenítésben hisz.

 

A tüntetőkről már jobban megoszlottak a vélemények, a többség szerint most nem szabad felelőtlenül viselkedni, mert azzal nemcsak a saját, hanem a mások életét is veszélyeztetik, míg például a fideszes Lezsák Sándor azt hansúlyozta, hogy mindenkinek joga van elmondania a véleményét.

 

A fideszes Pesti Imrétől azt is megtudtuk, hogy a vírustagadók olyanok, mint a laposföld-hívők, de a párbeszédes

 

Tordai Bence sem volt túl megengedő, szerinte a demonstrálóknak konzultálniuk kéne a pszichológusaikkal, hogy legközelebb már tudják kezelni a valóságot.

 

Részletek a videóban!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

Egy év kell legalább a szakértő szerint, hogy beindulhasson a tavaly decemberben alapított cégnél egy covid-vakcina tömeges gyártása.

Három ütemben érkezik nagy mennyiségben a Sputnik-V hazánkba, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter.

Gulyás Márton és a Partizán műsora Gajdics Ottóval tarolt, TGM és a többi véleményvezér pedig a nyomukban!

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás