+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Antal Róbert-István
2020. szeptember 20. vasárnap, 14:24
Egyszerűsített logót kap Budapest, a fővárosi fenntartású cégek esetében pedig egységes ernyőarculattal cserélnék le a jelenlegi összevisszaságot.

2020 tavaszán a Budapest Városarculati Nonprofit Kft. (BVA) Budapest meglévő arculatának továbbfejlesztésére és kiegészítésére írt ki pályázatot. A pályázat célja az volt, hogy a jelenleg káoszosan sokféle megjelenésű budapesti cégek arculatát egységesítsék.

 

AZ ÖNKORMÁNYZATI CÉGEK VIZUALITÁSÁBAN JELENLEG A KÁOSZ URALKODIK.

 

A több mint 40 pályamunka közül végül nem egy budapesti cég, hanem egy győri ügynökség – az Elevate – került ki győztesként.

 

A pályaműveket hattagú zsűri értékelte, ebben a város főpolgármester-helyettestől kezdve a BVA ügyvezetőjéig több szakember vett részt. A kiválasztásban fontos szerepet játszott, hogy a jelenlegi Budapest-brandre építsen és kiegészítse azt, valamint az is, hogy minden médiafelületen használható legyen.

 

AZ ERNYŐARCULAT KÜLÖNBÖZŐ VÁLTOZATAIT MUTATJÁK BE ÉPPEN.

 

A cég nyertes dizájnja egy olyan ernyőarculat, ami karakteres dizájnelemek alkalmazásával épít a jelenlegi márkára.

 

EZEK ITT BUDAPEST ÉRTÉKEI A HÁLÓN

 

Az ernyőarculat alapja egy centrális gridháló, amelynek szerkezetében megmutatkoznak Budapest legfontosabb értékei: a fenntarthatóság, sokszínűség és biztonság.

 

Erre a hálóra illeszkednek majd különböző formák, amelyek más és más üzeneteket hordozhatnak attól függően, hogy melyik fővárosi fenntartású cég vagy szervezet dizájnjába épülnek majd bele. A budapesti önkormányzathoz tartozó cégek így lehetőséget kapnak arra, hogy egységesen és identitásukat megőrizve reprezentálják magukat.

 

ITT KÜLÖNBÖZŐ PROFILÚ ÖNKORMÁNYZATI CÉGEKNEK MUTATTÁK MEG, HOGYAN LEHETNE EGYSÉGES ARCULATUK. PÉLÁDUL A FŐKERT SZÁMÁRA AZ ELSŐ, A BKK-NAK PÉLDÁUL A MÁSODIK, A SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEKNEK A HARMADIK, MÍG A KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEKNEK A ZONGORÁRA HASONLÍTÓ LOGÓT AJÁNLJÁK.

 

Faix Csaba, a BVA ügyvezetője elmondta, várhatóan néhány év munkájába is beletelhet, mire minden egyes intézmény arculatát lecserélik az új dizájnra.

 

FOTÓK: Antal Róbert-István / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hol tart majd Magyarország 2030-ban? EU-tagok leszünk-e akkor még? Milyen adottságaink vannak? Kihasználjuk-e ezeket? Mit kellene tenni? Elolvastuk az Egyensúly Intézet új kötetét.

Daniel pátriárka figyelmeztette őket: '89-ben a kommunisták is valami hasonlóval rukkoltak elő, s lám, hamarosan el is buktak.

Az ápolásért felelős államtitkár azt tanácsolja a családoknak, ünnepeljék a karácsonyt inkább kétszer és kisebb létszámban.

Mutatjuk, hogyan néz ki a gyakorlatban a szoft lockdownnak nevezett lélekölés. Fotóriport Firenzéből!

A tervezett három helyett viszont két nap alatt akarják megoldani, mert nem jelentkezett elég egészségügyi dolgozó.

A közép-ázsiai országról kínos képet festő Sacha Baron Cohen figuráját megpróbálják javukra fordítani a kazahok. Borat egyik kedvenc mondata lesz a turizmusuk hívó szava.

Medúzát enni sokkal környezetkímélőbb, mint mondjuk tonhalat vagy makrélát, mert medúzából van elég.

A hét kérdése

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Azért ide elnéznénk

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás