Továbbra is meredeken emelkedik a járványgörbe

2020.09.17. 09:47

Újabb magasságot ért el a koronavírus-járvány Magyarországon: tízezer felett van az aktív fertőzöttek száma. Többet is tesztelünk, de így is elmaradunk a környező országoktól. Grafikonon mutatjuk, miként alakul a járvány Magyarországon!

Továbbra is meredeken emelkedik a járványgörbe

Továbbra is nő az aktív esetek száma Magyarországon: az elmúlt 24 órában 710 embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, ezzel az aktív fertőzöttek száma már 10 280 főre nőtt. Az operatív törzs közleménye szerint 328 embert kezelnek kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen. Tegnap óta újabb 74 fő gyógyult fel a koronavírusból, így már összesen 4227 embert nyilvánították gyógyulttá.

A vírus következtében újabb 9 fő vesztette életét, így már összesen 663-an hunytak el a márciusban indult járványban.

A legtöbb fertőzött továbbra is Budapesten van: az aktív esetek 43 százalékát a fővárosból jelentették, az elhunytak 58 százaléka és a gyógyultak 42 százaléka is budapesti.

A magyar kormány – részben a növekvő esetszám miatt – szerdán újabb intézkedéseket vezetett be: többek között szigorodnak a maszkviselési szabályok, és a szórakozóhelyeknek este 11 után be kell zárniuk. Ezekről az intézkedésekről bővebben itt írtunk.

NYITÓKÉP ÉS GRAFIKONOK: Illés Gergő / Azonnali

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek