+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. szeptember 16. szerda, 19:42
Szerda este jelentette be a német Robert Koch Intézet: Budapestet is felvette azon járványügyi gócpontok közé, ahonnan Németországba csak érvényes, negatív koronavírus-teszttel vagy kéthetes karantén bevállalásával lehet szerdától beutazni. Budapest mellett Bécs is hasonló besorolást kapott.

A bécsi Der Standard napilap már szerda reggel berlini kormánykörökből úgy értesült, hogy Németország ki fogja bővíteni az ún. rizikóterületnek számító régiók listáját. A balliberális napilap délelőtti információi szerint Bécset is érintené a döntés.

 

A bécsi napilap értesülései pontosak voltak: szerda este a járványügy értékelésével foglalkozó német Robert Koch Intézet valóban frissítette a veszélyesnek nyilvánított területek listáját – ahova nemcsak Bécs, de Budapest is felkerült. Ezt azt jelenti, hogy

 

aki akár már szerdán Budapestről Németországba beutazik, annak egy 48 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet kell a német határon felmutatnia, vagy egy kéthetes karantént Németországban kötelezően vállalnia.

 

Bécs és Budapest mellett felkerült még erre a „vörös listára” Európából többek között a romániai Resicabánya, a svájci Fribourg vagy két francia tengerentúli terület. A kelet-közép-európai régióból már eddig is rizikóterületnek számított Prága, Split, Dubrovnik, valamint Szerbia egésze. Bécs és Budapest nem egyedüli fővárosokként vannak a listán, ugyanis már eddig is beutazási korlátozások voltak érvényesek azokra, akik például Párizsból vagy Brüsszelből akartak Németországba menni.

 

Kérdéses persze, hogy a német hatóságok miként tudják ellenőrizni, hogy valaki például tényleg Budapestről jön-e. A Der Standard idézi a német belügyminisztériumi szóvívőt, aki elismerte:

 

a német hatóságoknak nincsen nagyon más lehetőségük, mint a beutazók nyilatkozatát elfogadni,

 

mert valóban nem lehetséges visszakövetni, ténylegesen az adott ország mely területéről érkezik a beutazó.

 

NYITÓKÉP: Magyar autópálya idén áprilisban / Bakó Bea, Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb 180 fokot fordult Varsó álláspontja. Valami nincs rendben a lengyel jobboldali kormánykoalícióban.

Mit érne Budapest Varsó nélkül? Medve-Bálint Gergőt, a téma szakértőjét kérdeztük.

Mit is tervez pontosan az új jobboldali mozgalom? Interjú az alapító Bencsik Jánossal!

Minden hónap első péntekje támogatói nap a Bandcampen: azaz ha most veszel meg ott egy lemezt, a teljes összeg a zenészeknél landol.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Mindezt ráadásul úgy tették meg a korábbi elnököt, Igor Dodont támogató képviselők, hogy korábban még pont ők szavazták meg Dodonnak, hogy irányíthassa a titkosszolgálatot.

Lengyel lapértesülés szerint nem ez a legkomolyabb probléma vele kapcsolatban.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás