+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. szeptember 14. hétfő, 18:44
Az olasz egészségügyi miniszter szerint hat hónapig kell már csak kibírni, addig tartanak a járványhelyzet miatt szükségessé vált korlátozások. Berlusconi eközben meg felgyógyult a koronavírusból.

Roberto Speranza, az olasz egészségügyi miniszter adott nagyinterjút a hétvégén a La Repubblica napilapnak a kínai koronavírus-járvány kapcsán. A miniszter, aki a kis Progresszív és Demokrata Mozgalom elnöke, elmondta, hogy ő úgy számol: mostantól még hat hónapig tarthat a járványhelyzet, addig nem is tudja elképzelni, hogy lazítani lehessen a korlátozásokon. Szerinte „hat hónapig kell még ellenállnunk a koronavírusnak”, azaz Speranza annyit ígérhet:

 

„a tél végéig meg leszünk mentve”.

 

A politikus a hathónapos jóslatát arra alapozza, hogy szerinte „az oltás közel van”, azaz fél év múlva várható, hogy a lakosság többsége be lesz oltva, azaz vissza lehet térni a normális élethez.

 

Berlusconi „ezúttal is megúszta”

 

Eközben hétfőn Silvio Berlusconi, akiről két hete derült ki, hogy megfertőződött a kínai koronavírussal, elhagyhatta a milánói kórházat, ahol kezelték. A Forza Italia elnöke

 

megköszönte „a mennynek és az orvosok szakértelmének” a felgyógyulását,

 

és arra figyelmeztetett: „mindenki elkaphatja a vírust”, azaz ő is arra kért mindenkit: „felelősséggel járjanak el”, tartsák be a magyarországinál alapvetően szigorúbb olaszországi előírásokat. Hozzátette, hogy „ezúttal is megúsztam”. Mint ismert: a politikus még pár éve jelentette be, hogy legalább százhúsz éves koráig tervez élni, bár leginkább halhatatlannak tartja magát.

 

Jelenleg az egyik legsúlyosabban érintett régió azon Szardínia, ahol Berlusconi kastélya is van. Ezért első olasz régióként ott beutazási szigorításokat vezettek be: hétfőtől csak az léphet be a szigetre (hajón vagy repülőn), aki egy negatív Covid-tesztet tud felmutatni.

 

NYITÓKÉP: Roberto Speranza iskolalátogatáson / RS, FB

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

Egy év kell legalább a szakértő szerint, hogy beindulhasson a tavaly decemberben alapított cégnél egy covid-vakcina tömeges gyártása.

Három ütemben érkezik nagy mennyiségben a Sputnik-V hazánkba, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter.

Gulyás Márton és a Partizán műsora Gajdics Ottóval tarolt, TGM és a többi véleményvezér pedig a nyomukban!

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás