+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Szűcs Donát
2020. szeptember 11. péntek, 15:15
Ha egy üzlet beindul: Tóta W. Árpád is megszólítva érezte magát az Azonnali Bayer Zsolttal készített interjújában. Egy könyvnyi anyagot levelezne össze a kormánypárti publicistával.

„Most aktuálisan nem tudom, kit rühellek legjobban odaátról, talán Tóta W-t, de valószínűleg bárkivel le tudnék ülni. A személyes találkozók sokat mérsékelnek ezen, mert

 

valószínűleg ha én Tóta W-vel leülnék, akkor nem azzal kezdeném, hogy menj a kurva anyádba”

 

– ezt mondta Bayer Zsolt az Azonnalinak abban a csütörtökön megjelent interjúnkban, ami azóta nagy visszhangot váltott ki. Bayer az interjúban sok más dolog mellett arról is beszélt, hogyan viszonyul egymáshoz az egyébként kiegyensúlyozott személyisége és hogy közéleti ügyekben sokszor elborul az agya. A publicista azt is elmondta, hogy meglepődött a Gulyás Mártonnal való beszélgetésén is: bár általában nehezen viseli el őt, de személyesen teljesen normálisan sikerült eszmét cserélniük.

 

Úgy tűnik, hogy nem Gulyás az egyetlen, aki hajlandó lenne leülni Bayerrel: Tóta W. Árpád, a HVG publicistája megszólítva érezte magát az interjúban, mondván valóban el lehetne beszélgetni kultúrharcról, és sok más érdekes témáról is. Tóta W. azonban a személyes beszélgetés helyett más megoldást javasol Facebook-posztjában:

 

„Akármilyen jót kvaterkáznánk, közönség előtt ez nem lehet fesztelen, a borzalmas, vérszagra gyűlő tagság miatt, és abból akad sajnos elég itt is, ott is. Ráadásul a profitot is lenyelné valaki más. Különben is,

 

a mi mesterségünk az írás, nem a színművészet. Tudok jobbat, egy beszélgető-könyvetskét.”

 

 

Az Azonnali telefonon utolérte Bayer Zsoltot az ötlettel kapcsolatban, aki elmondta:

 

várja Tóta W. nyitólevelét.

 

Bár Bayer szerint kérdéses, hogy létre tudna-e jönni egy könyvnyi anyag kettejük levelezéséből, az első lépésnek akkor sem egy kiadóval való megállapodást, hanem Tóta neki címzett, a projektet beindító nyitólevelét tartaná.

 

NYITÓKÉP: Tóta W. Árpád / Facebook, Varsányi Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mutatjuk, hogyan néz ki a gyakorlatban a szoft lockdownnak nevezett lélekölés. Fotóriport Firenzéből!

A tervezett három helyett viszont két nap alatt akarják megoldani, mert nem jelentkezett elég egészségügyi dolgozó.

A közép-ázsiai országról kínos képet festő Sacha Baron Cohen figuráját megpróbálják javukra fordítani a kazahok. Borat egyik kedvenc mondata lesz a turizmusuk hívó szava.

A dél-tiroli autonóm tartományban hosszab ideig maradhatnak az éttermek nyitva, mint Olaszország-szerte, a színházak és mozik pedig eleve nem is fognak bezárni.

Célt értek a hétvégén Nápolyban gyújtogató szélsőbaloldaliak: a régió elnöke módosította az étterem- és bárlátogatás szigorúbbra tervezett szabályait.

Medúzát enni sokkal környezetkímélőbb, mint mondjuk tonhalat vagy makrélát, mert medúzából van elég.

Tovább szigorodnak a járványhelyzet miatti korlátozások.

A hét kérdése

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Azért ide elnéznénk

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás