+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Renczes Ágoston
2020. szeptember 8. kedd, 13:31
A 11 gyerekes Boris Kollár megerősítette, hogy korábban váltott chatüzeneteket a modellel. A kíváncsiság hajtotta, nem mond le.

A magyar közélet egyik legszórakoztatóbb vonása, hogy gyakran csúsztatásokkal, féligazságokkal vagy teljesen légből kapott történetekkel támadják egymást a szereplői, elég csak a Vona Gábort lebuzizó sajtóhadjáratra gondolni.

 

Amivel most Robert Fico exminiszterelnök, a szociálpopulista Smer-SD elnöke támadja Boris Kollárt, a szlovák parlament elnökét, arra a magyar közéleten edződött hírfogyasztó csak legyintene, de Szlovákiában egyelőre gyakrabban előfordul, hogy a politikusokról szóló bulvárhíreknek van valóságalapjuk is.

 

Robert Fico egy augusztus eleji bulvárhír alapján hétfőn sajtótájékoztatón szólította fel Boris Kollárt, hogy mondjon le a parlament elnökének tisztségéről.

 

Kollár a nyilvánosságra került chatüzenetekben szexuális ajánlatokat tesz Paris Nemcnek, az egyik legismertebb szlovák transznemű modellnek.

 

 

Robert Fico, a számtalan korrupciós üggyel kapcsolatba hozott és végül a Kuciak-gyilkosságba belebukott exminiszterelnök szerint a parlament elnöke emberileg, etikailag és erkölcsileg is kudarcot vallott, ezért le kell mondania. Fico szokásához híven a sajtót is támadta: szerinte a média szándékosan agyonhallgatta a hírt.

 

Kollár a Denník N-nek megerősítette, hogy váltott chatüzeneteket a modellel, de a bulvársajtóban megjelent, szexuálisan túlfűtött üzenetek valódiságát nem kommentálta. Azt mondja, mindez évekkel ezelőtt történt,

 

csak szórakozásból beszélgetett a modellel, és kíváncsi volt, meddig hajlandó elmenni.

 

Szerinte az egész csak vicc volt, és a magánbeszélgetései egyébként sem tartoznak a nyilvánosságra.

 

A  szlovák politika tele van szórakoztatónál szórakoztatóbb figurákkal, Boris Kollár viszont mind közül kiemelkedik: a magát jobboldali-konzervatívként pozícionáló populista Család Vagyunk (Sme rodina) párt elnökének 11 gyereke van négy nőtől, és nem először keveredik szexuális jellegű botrányba: 2017-ben egy tizenötéves lánnyal váltott erotikus chatüzenetei kerültek nyilvánosságra. A Kuciak-gyilkosságot követően maga vallotta be, hogy személyesen is találkozott Alena Zsuzsovával, a gyilkosság egyik vádlottjával, Marian Kočner bizalmasával, aki több politikust is megpróbált behálózni. Legutóbb azért követelték Kollár lemondását, mert kiderült, hogy plagizálta a szakdolgozatát. Akkor nem mondott le, és most sem fog.

 

Boris Kollár korábban a pozsonyi Pride-ot is élesen támadta, ugyanakkor többször is elmondta, hogy egyébként nincs problémája az LMBT+ emberekkel.

 

UPDATE: Szlovákiában minden évben kiosztják az „Év Homofóbja” díjat, amire 2017-ben Boris Kollár is jelölve volt a Pride-ról alkotott véleménye miatt. A szervezők, a Szivárvány Szlovákia és az Emberi Jogi Intézet most utólag visszavonták Kollár nevezését.

 

Az indoklás szerint a parlament elnöke elméleti és gyakorlati síkon is nyilvánvalóan pozitívan viszonyul az LMBT+ emberekhez. 

 

NYITÓKÉP: Sme Rodina / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A McKinsey kutatása azt is kimutatta, hogy a kis- és közepes vállalkozások egytizede arra számít, fél éven belül csődbe fog menni.

Eközben az olasz politika a homofóbia szigorúbb jogi büntétéséről vitázik.

Ez az egyik legrosszabb mutató nemzetközi összehasonlításban. Ugyanakkor a magyarok döntő többsége biztos benne, hogy felismeri az álhíreket – de másokból ezt már nem nézi ki.

Budapestet ezermilliárdos kár is érheti a rossz minőségű levegő és szmog miatt.

De nemcsak az oszmán szultán, mások ellen is fellázadhatunk a magyarokkal az Age of Empires III új verziójában.

Az alapvetően olvasói videókat újraközlő Nextának a hatóságok szerint az a bűne, hogy „szélsőséges tartalmat” gyárt.

Sajnos nemcsak a fertőzöttek, hanem a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépre szorulók száma is hatalmasat ugrott.

A hét kérdése

Európa egyre több országában vezetnek be korlátozásokat a növekvő esetszámok miatt, emiatt elképzelhető, hogy lassan Magyarország is szigorítani fog. Te milyen korlátozásokat vállalnál be?

Azért ide elnéznénk

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Twitter megosztás Google+ megosztás