+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Renczes Ágoston
2020. szeptember 8. kedd, 13:31
A 11 gyerekes Boris Kollár megerősítette, hogy korábban váltott chatüzeneteket a modellel. A kíváncsiság hajtotta, nem mond le.

A magyar közélet egyik legszórakoztatóbb vonása, hogy gyakran csúsztatásokkal, féligazságokkal vagy teljesen légből kapott történetekkel támadják egymást a szereplői, elég csak a Vona Gábort lebuzizó sajtóhadjáratra gondolni.

 

Amivel most Robert Fico exminiszterelnök, a szociálpopulista Smer-SD elnöke támadja Boris Kollárt, a szlovák parlament elnökét, arra a magyar közéleten edződött hírfogyasztó csak legyintene, de Szlovákiában egyelőre gyakrabban előfordul, hogy a politikusokról szóló bulvárhíreknek van valóságalapjuk is.

 

Robert Fico egy augusztus eleji bulvárhír alapján hétfőn sajtótájékoztatón szólította fel Boris Kollárt, hogy mondjon le a parlament elnökének tisztségéről.

 

Kollár a nyilvánosságra került chatüzenetekben szexuális ajánlatokat tesz Paris Nemcnek, az egyik legismertebb szlovák transznemű modellnek.

 

 

Robert Fico, a számtalan korrupciós üggyel kapcsolatba hozott és végül a Kuciak-gyilkosságba belebukott exminiszterelnök szerint a parlament elnöke emberileg, etikailag és erkölcsileg is kudarcot vallott, ezért le kell mondania. Fico szokásához híven a sajtót is támadta: szerinte a média szándékosan agyonhallgatta a hírt.

 

Kollár a Denník N-nek megerősítette, hogy váltott chatüzeneteket a modellel, de a bulvársajtóban megjelent, szexuálisan túlfűtött üzenetek valódiságát nem kommentálta. Azt mondja, mindez évekkel ezelőtt történt,

 

csak szórakozásból beszélgetett a modellel, és kíváncsi volt, meddig hajlandó elmenni.

 

Szerinte az egész csak vicc volt, és a magánbeszélgetései egyébként sem tartoznak a nyilvánosságra.

 

A  szlovák politika tele van szórakoztatónál szórakoztatóbb figurákkal, Boris Kollár viszont mind közül kiemelkedik: a magát jobboldali-konzervatívként pozícionáló populista Család Vagyunk (Sme rodina) párt elnökének 11 gyereke van négy nőtől, és nem először keveredik szexuális jellegű botrányba: 2017-ben egy tizenötéves lánnyal váltott erotikus chatüzenetei kerültek nyilvánosságra. A Kuciak-gyilkosságot követően maga vallotta be, hogy személyesen is találkozott Alena Zsuzsovával, a gyilkosság egyik vádlottjával, Marian Kočner bizalmasával, aki több politikust is megpróbált behálózni. Legutóbb azért követelték Kollár lemondását, mert kiderült, hogy plagizálta a szakdolgozatát. Akkor nem mondott le, és most sem fog.

 

Boris Kollár korábban a pozsonyi Pride-ot is élesen támadta, ugyanakkor többször is elmondta, hogy egyébként nincs problémája az LMBT+ emberekkel.

 

UPDATE: Szlovákiában minden évben kiosztják az „Év Homofóbja” díjat, amire 2017-ben Boris Kollár is jelölve volt a Pride-ról alkotott véleménye miatt. A szervezők, a Szivárvány Szlovákia és az Emberi Jogi Intézet most utólag visszavonták Kollár nevezését.

 

Az indoklás szerint a parlament elnöke elméleti és gyakorlati síkon is nyilvánvalóan pozitívan viszonyul az LMBT+ emberekhez. 

 

NYITÓKÉP: Sme Rodina / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az olasz kormányfő az USA-t
és Kínát is Olaszország szövetségesének nevezte,
amin nagyon felháborodott a jobboldali ellenzék. Salvini bocsánatkérést vár el, szerinte ugyanis az egész koronavírus-járványért Kína a felelős.

Eldönteni persze ezt nem fogjuk helyetted, abban viszont segítünk, hogy átlásd: mik a legfontosabb pro és kontra érvek az egyes vakcinákról.

Még 2014-ben történt a bírságolás, az EJEB csak most mondta ki, hogy jogosan koldult.

Mindezt azért, mert a Twitter nem hajlandó alávetni magát a közösségi médiumokat megkérdőjelezhető módon szabályozó törvénynek. És a Twitter nincs ezzel egyedül.

Kriza Ákos 2010-2019 között vezette Miskolcot, hosszan tartó betegség után hunyt el.

Sadiq Khan polgármester szerint így majd kiderül, tényleg jóval több fekete vezetőt állítanak-e meg a rendőrök, ahogy ezt egy tanulmány állítja.

Az egyes pénzintézetek számlavezetési díjai között évente akár 20-30 ezer
forintos különbség is lehet.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás