+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. szeptember 7. hétfő, 15:52
Az egykori kormányfő állapotának súlyosságát mutatja, hogy közölte: nem látta a Milano-Monza-meccset a hétvégén.

Amint arról az Azonnali beszámolt: Silvio Berlusconi egykori olasz kormányfő is koronavírusos lett. Jelenleg egy milánói klinikán kezelik. Amikor múlt szerdán pozitív lett a koronavírus-tesztje, az orvosai még azt közölték: a „Lovag“ néven ismert politikusnak nincsenek tünetei.

 

Most vasárnap azonban az egyik kezelő orvosa azt mondta:

 

„a következő 48 óra lesz döntő“ a Forza Italia elnöke számára.

 

Részleteket nem árult el, azaz nem tudni, hogy milyen értelemben lesz döntő a következő két nap.

 

Amint a Corriere della Sera napilap értesült, Berlusconi a hétvégén beszélt pártja egyik politikusával, akinek elárulta:

 

nem érzi jól magát, a Milanó-Monza-focimeccset se látta.

 

A berlusconista Libero napilap meg is jegyzi: normál helyzetben elképzelhetetlen lenne, hogy Berlusconi kihagyjon egy meccset, ráadásul egykori csapatának, az A.C. Milannak a játékát mindig követi.

 

Közben hétfőn Marina Berlusconinak, a politikus lányának koronavírus-tesztje is pozitív lett. Az ő dél-franciaországi villájába távozott március elején Berlusconi, de nem maradt ott sokáig. Vélhetően Marina is Szardínián fertőződhetett meg, ahol apjának kastélya van. A szigeten lett koronavírusos korábban Flavio Briatore vállalkozó is. Mára Szardínia szigete a járvány egyik gócpontjává vált.

 

NYITÓKÉPEurópai Néppárt fotószolgálata

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A TUI már építi át ennek megfelelően a portugáliai és Kanári-szigeteki hoteljeit.

Kedden három fontos magyar közéleti személyiség koronavírus-tesztje is pozitív lett. Van, aki már a tüntetek kezelésekor otthoni karanténba vonult, és van, aki örül, hogy nincs tüdőgyulladása.

Hol tart majd Magyarország 2030-ban? EU-tagok leszünk-e akkor még? Milyen adottságaink vannak? Kihasználjuk-e ezeket? Mit kellene tenni? Elolvastuk az Egyensúly Intézet új kötetét.

A romániai megyei közegészségügyi hivatalok már nem állnak a helyzet magaslatán, most két település nevét keverték össze.

Daniel pátriárka figyelmeztette őket: '89-ben a kommunisták is valami hasonlóval rukkoltak elő, s lám, hamarosan el is buktak.

Az ápolásért felelős államtitkár azt tanácsolja a családoknak, ünnepeljék a karácsonyt inkább kétszer és kisebb létszámban.

Mutatjuk, hogyan néz ki a gyakorlatban a szoft lockdownnak nevezett lélekölés. Fotóriport Firenzéből!

A hét kérdése

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Azért ide elnéznénk

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás