+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea & Szűcs Donát
2020. szeptember 2. szerda, 14:03
A Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai szeptember elsején elfoglalták és blokád alá vonták az egyetem épületét, miután az egyetem felett rendelkező alapítvány elnökének Vidnyánszky Attilát nevezték ki. Fotóriport az egyetemfoglalás első estéjéről és reggeléről.

SZEPTEMBER 1-ÉN ESTE ÉRT VÉGET AZ SZFE BLOKÁDJÁNAK ELSŐ NAPJA. A BOTRÁNY MÉG JÚLIUSBAN KEZDŐDÖTT, AMIKOR UPOR LÁSZLÓ, AZ EGYETEM ÁLTAL VÁLASZTOTT REKTOR KINEVEZÉSE HELYETT A KORMÁNY EGY ITM ALÁ TARTOZÓ ALAPÍTVÁNYHOZ SZERVEZTE ÁT AZ EGYETEMET.

 

A HALLGATÓK KRÉTAFELIRATTAL ÜZENTEK A JELENLEVŐ TÜNTETŐKNEK: KÖSZÖNJÜK, HOGY ITT VAGYTOK! A HÉTFŐ ESTE FELÁLLÍTOTT BARIKÁDDAL A HALLGATÓK CÉLJA VIDNYÁNSZKY ATTILÁNAK, AZ EGYETEMET IRÁNYÍTÓ ALAPÍTVÁNY ELNÖKÉNEK TÁVOLTARTÁSA VOLT.

 

AZ EGYETEM BEJÁRATA REGGEL FÉL KILENCKOR. A VAS UTCÁBAN A FORGALOM VISZONYLAG MÉG GYÉR ILYENKOR.

 

A HÉTFŐ ESTI TÜNTETÉSEN KIFÜGGESZTETT MOLINÓK TOVÁBBRA IS AZ ÉPÜLETEN. AZ EGYETEM KÖRÜL CSAK NÉHÁNY ÚJSÁGÍRÓ ÉS TÉVÉSTÁB LÉZENG.

 

ILYET CSAK SZÍNHÁZI EMBEREK TUDNAK. LÁTSZIK, HOGY A BEJÁRAT KÖRÉ ÉPÜLT DÍSZLET TELJESEN TUDATOSAN VAN FELÉPÍTVE, MINDEN SZALAG ÉS MOLINÓ A HELYÉN.

 

A BEJÁRATI AJTÓT DIÁKOK ŐRZIK. ÚJSÁGÍRÓKNAK ÉS KÍVÜLÁLLÓKNAK SE KI, SE BE.

 

ZSOMBOR ELMONDTA, HOGY AZ SZFE HALLGATÓI EGÉSZ ÉJJEL FÓRUMOZTAK. UGYAN A TELJES KÖZÖSSÉG NEVÉBEN NEM NYILATKOZHAT, DE SZERINTE HOSSZÚ TÁVRA RENDEZKEDNEK BE.

 

A DIÁKOK A JÁRVÁNYVESZÉLY MIATT MINDEN BELÉPŐ TESTHŐMÉRSÉKLETÉT MEGMÉRIK A BEJÁRAT ELŐTT. A REGGELI ÜGYELETES, ESZTER ELMONDTA, HOGY MINDEN BELÉPŐNÉL MINIMUM NAPONTA EGYSZER MÉRNEK.

 

SZALAGOK ÉS DESZKÁK: MINDEN A HELYÉN.

 

FILMESEK MOLINÓJA A BEJÁRAT MELLETT.

 

PLAKÁT A SZOCIÁLIS BÉRLAKÁSPROGRAM ÉS A KOLLÉGIUMI FÉRŐHELYEK BŐVÍTÉSE MELLETT.

 

A HALLGATÓSÁG DÉLUTÁN HÁROM ÓRAKOR SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT TART, AHOL AZ EGYETEM LEMONDOTT VEZETŐSÉGE IS MEGSZÓLAL. AZ AZONNALI FACEBOOK-OLDALÁN EZT DÉLUTÁN ÉLŐBEN KÖZVETÍTJÜK.

 

KÉPEK: Bakó Bea és Szűcs Donát / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Eddig három okból lehetett Lengyelországban abortuszt végezni, most az Alkotmánybíróság határozatának kihirdetésével már csak kettő maradt. Csütörtökre máris új tüntetéseket jelentettek be.

Folytatódik a küzdelem a hatalom és az ellenzéki politikus közt. Navalnij hívei már a második országos tüntetést szervezik szombatra, hogy elérjék szabadon bocsátását.

A 2019 májusában került elő az a videó, ami aztán Heinz-Christian Strache egykori osztrák alkancellár teljes bukásához vezetett. Most végre megszólalt a csapda egyik kitervelője: így zajlott le Strache lépre csalása. Kalandos, filmbe illő részletek!

Egy egri kávézó tulajdonosa tavaly februárban indította a vállalkozását, de márciusban már be kellett zárnia. Májusban újranyitott, novemberben újra bezárt, február elsején pedig megint ki fog nyitni a tiltás ellenére is. Miniinterjú!

A független képviselő a budapesti orosz nagykövetség előtt tüntet egyedül,
mert egy orosz diáknak a járványra hivatkozva a
rendőrség ezt megtiltotta.

A gyógyszergyártó cég szerint az EU kötött velük túl későn szerződést, az EU szerint ők viszont rengeteg pénzt adtak az AstraZenecának, hogy ilyen véleletlenül se fordulhasson elő.

Egy lombardiai kórház elhunyt covidos betegeiről szóló aktáiban azzal szembesültek a nyomozók, hogy a betegek állapota hirtelen drasztikusan romlani kezdett.

A hét kérdése

Minden nap járványparáztató cikkek tucatjait termeli ki magából a magyar média, de van-e ezzel egyáltalán baj?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás