Iskolakezdés vs. koronavírus: ilyen volt az első nap a suliban

2020.09.01. 18:16

Mennyire árnyékolta be a koronavírus a tanévkezdést? Mennyire oké a diákoknak, hogy egész nap maszkot kell hordaniuk? Miben lettek korlátozva? És mit szólnak ahhoz az ötlethez, hogy reggel 8 helyett 9-kor kezdődjön az iskola? Budapesten kérdeztünk körbe. Videó!

Kedden reggel ismét becsöngettek az iskolákban, hosszú idő, öt hónap után újra. A járványveszély miatt azonban minden oktatási intézménynek el kellett készíteni egy intézkedési tervet az operatív törzs javaslatai alapján. Az Azonnali V. kerületi diákokkal beszélte át, milyen volt az első napjuk. Csak pár idézet:

+ „A cigizést azt korlátolták. Nem lehetett kimenni cigizni, ez nagy csapás volt az egész iskolának.”

+ „A folyosón maszkot kell hordani. Megfulladunk.”

+ „Egy csomóan az órán is hordták a maszkot, holott ott nem kötelező.”

+ „Folyamatosan nyitva lesznak az ablakok és ajtók. Megkértek minden diákot, hogy lehetőleg úgy készüljön, hogy ezek mindig nyitva lesznek, tehát télire kabát, pulóver...”

És még jobb idézetek a videóban!

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől
Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek