+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. augusztus 31. hétfő, 16:25
A kormány járvány miatti korlátozásai betettek a RegioJetnek: szeptemberben nem közlekednek Magyarországon. Abban bíznak, hogy októberben újraindulhatnak a vonataik.

A kínai koronavírus-járvány miatti utazási korlátozásokról szóló augusztus 30-i kormányrendelet kinyírta a MÁV-val konkuráló cseh magánvasút, a RegioJet július 31-én elindult budapesti járatait: mint az a társaságnak az Azonnalinak küldött közleményéből kiderül, ezek a Budapest-Bécs-Prága útvonalon szeptember 1-től szeptember 30-ig nem közlekednek. Az utolsó járat, a 1032-es számú vonat, 2020. szeptember 1-jén 7:45-kor indul Budapest-Déli pályaudvarról. Prága és Bécs felől szeptember 1-től nem érkezik járat Budapestre. A megváltott jegyek a RegioJet honlapján díjmentesen visszaválthatóak.

 

A cég kifejezetten optimista a járványkezelést illetően, mint írják, a magyar kormányrendelet hatálya szerint a közlekedés 2020. október elsejétől újraindul, így ők is így terveznek:

 

az októberi követő járatokra a jegyértékesítés mind a belföldi, mind a nemzetközi szakaszokra az október elseje utáni időpontokra továbbra is zavartalanul folytatódik. Bizony, augusztus 26-a óta már belföldi viszonylatban is igénybe vehetőek a cseh magáncég vonatai.

 

Az első járat várhatóan 2020. október 1-jén a 1031-es számú, Prága-Bécs-Budapest vonat lesz, amely 12:14-kor érkezik Budapestre. A járatok az újraindítástól kezdődően továbbra is igénybe vehetőek lesznek belföldi utazásra. A RegioJet autóbuszjáratai a Budapest-Pozsony-Prága, valamint Budapest-Bécs útvonalon továbbra is közlekednek.

 

Aki viszont inkább vonattal menne Prágába/Bécsbe vagy hát akárhova, annak továbbra is ott van a MÁV. Az állami vasúttársaság közölte: szeptember 1-jétől a kormányintézkedésekhez igazodva, a vasutas utazószemélyzet védelme érdekében visszavonásig a nemzetközi forgalomban felfüggeszti a háló- és fekvőkocsi, illetve az étkezőkocsi szolgáltatást. A háló- és fekvőkocsikat ülőhelyes kocsikkal pótolják. A nemzetközi menetrendben egyelőre nincsenek korlátozások a vonatközlekedésben, közölték.

 

Ha érdekel, mi motiválja a RegioJet tulajdonosát és milyen tervei vannak a magyar piacon, olvasd el a vele készített interjúnkat!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Bizottság elnöke szerint az Unió a magyar és a lengyel embereknek is tartozik azzal a segítséggel, amit Magyarország és Lengyelország blokkol a vétóval. Ursula von der Leyen arról beszélt: ezeket a vitákat nem az unós polgárok millióinak a kárára kellene lefolytatni.

Továbbra sem lehet pontosan tudni, mit akar pontosan Budapest a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatban. Merkel bízik a megállapodásban, a lengyel miniszterelnök csütörtökön Budapesen tárgyal.

A román egészségügyi rendszer éppen összeomlóban van, sorra betelnek a kórházak intenzív osztályai. Közben pedig azt kommunikálják, hogy a járvány terjedését sikerült megállítani.

Január 20-ig három szakaszban oldják fel az eddigi szigorú járványügyi korlátozásokat.

Logikusnak nevezte Volner János az általa benyújtott választásitörvény-módosítási javaslatot. Szerinte úgy is lehet értelmezni az ügyet, hogy megvalósították a DK szándékát.

A többségében németnyelvű olasz autonóm tartomány szerdán fejezte be lakosságának letesztelését – kevesebb, mint egy százalék koronavírusos.

Kovács Gergely szerint nem az a legszomorúbb, hogy az ő indulásuk megnehezül, hanem hogy a sem Orbánhoz, sem Gyurcsányhoz tartozni nem akaró kicsiket fojták meg vele.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

A Külügyi és Külgazdasági Intézet november 26-i online kerekasztal-beszélgetése.

Ezt is szerettétek

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás