+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. augusztus 27. csütörtök, 13:05
Ezt az Azonnali a Mathias Corvinus Collegium sajtóosztályától tudta meg csütörtökön, az államtitkár ugyanis az intézmény diákjainak egy nappal azelőtt tartott előadást, hogy karanténba került volna.
„Orbán Balázs jól van, első PCR tesztje negatív lett, hamarosan a második tesztet is elvégezhetik rajta”

 

– írta Kitta Gergely, a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium (MCC) kommunikációs igazgatója az Azonnali kérdéseire válaszolva. Mint ahogyan arról az Azonnalin beszámoltunk: az államtitkár is részt vett azon a múlt szombati kerti partin, ahol a kedden koronavírus-pozitívra tesztelt fideszes kommunikációs igazgató, Hollik István is ott volt.

 

Emiatt a szintén jelenlévő Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel egyetemben Orbán Balázs államtitkár is hatósági karantén alá került szerdán, noha kedden – mikor még nem élt az esetében karanténkötelezettség – elment az MCC nyári táborába, ahol az ott jelenlévőknek tartott előadást.

 

Gulyás esetében a Miniszterelnökség az MTI-nek csütörtök reggel eljuttatott közleményében már jelezte: a miniszter első koronavírus-tesztje negatív lett, de az MCC az Azonnalinak eljuttatott válaszai szerint Orbán Balázzsal – aki egyben a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány kuratóriumának elnöke – is ez a helyzet.

 

Az Azonnali ezen felül arra is kíváncsi volt, hogy az államtitkár keddi előadása hogyan befolyásolhatja a kollégium életét a továbbiakban. Kitta Gergely az Azonnali kérdésére megerősítette:

 

a kuratóriumi elnök Orbán Balázs „nem volt hatósági karanténban, amikor részt vett a keddi vezetőképző rendezvényen, szabad mozgásában nem volt korlátozott”.

 

A kommunikációs igazgató hozzátette: az MCC mindennapi működése az eset okán egyelőre nem módosul jelentősen, de figyelemmel kísérik és elemzik majd a helyzetet, valamint amennyiben indokolt, további lépéseket is tesznek.

 

Kitta leszögezte: a kollégium számos óvintézkedéssel védekezik a koronavírus ellen, például

 

az oda való beiratkozás és beköltözés feltétele egy negatív koronavírus-teszt felmutatása, amelyet az MCC ingyenesen biztosít a diákok számára,

 

amennyiben a beköltözést megelőző két hétről nincs negatív teszteredményük.

 

Emellett az intézményben szigorodott a látogatási rend, a leendő kurzusoknak és rendezvényeknek tágasabb helyszíneket biztosítanak, a szobákat, közösségi tereket és a tantermeket fertőtlenítik, valamint a beköltözésekre több idősáv is rendelkezésre áll, hogy elkerüljék a tumultust. Kitta Gergely hozzátette: az MCC-s diákok saját, állandó orvosi felügyeletet és konzultációs lehetőséget kapnak az idei évtől, a kollégium több pontján kézfertőtlenítőket helyeztek ki, valamint maszkot is biztosítanak igény esetén.

 

DISCLAIMER: A szerző, Illés Gergő, maga is a Mathias Corvinus Collegium aktív hallgatója.

 

BORÍTÓKÉP: Mathias Corvinus Collegium / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az olasz kormányfő az USA-t
és Kínát is Olaszország szövetségesének nevezte,
amin nagyon felháborodott a jobboldali ellenzék. Salvini bocsánatkérést vár el, szerinte ugyanis az egész koronavírus-járványért Kína a felelős.

Eldönteni persze ezt nem fogjuk helyetted, abban viszont segítünk, hogy átlásd: mik a legfontosabb pro és kontra érvek az egyes vakcinákról.

Még 2014-ben történt a bírságolás, az EJEB csak most mondta ki, hogy jogosan koldult.

Mindezt azért, mert a Twitter nem hajlandó alávetni magát a közösségi médiumokat megkérdőjelezhető módon szabályozó törvénynek. És a Twitter nincs ezzel egyedül.

Kriza Ákos 2010-2019 között vezette Miskolcot, hosszan tartó betegség után hunyt el.

Sadiq Khan polgármester szerint így majd kiderül, tényleg jóval több fekete vezetőt állítanak-e meg a rendőrök, ahogy ezt egy tanulmány állítja.

Az egyes pénzintézetek számlavezetési díjai között évente akár 20-30 ezer
forintos különbség is lehet.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás