+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. augusztus 26. szerda, 13:10
Sajnos az unortodox-ortodox újításra az egyház nem adta áldását. De te hordanád-e a katonai papi viseletet?

A Gazeta.ru arról számol be, hogy óriási divatújítással jelentkeztek az orosz védelmi minisztérium által rendezett „Hadsereg 2020” konferencián:

 

többféle, katonai álcamintával ellátott papi reverendát is bemutattak,

 

de ezen felül például khakiszínű katonai gyertyákról is lerántották a leplet a militaryexpón.

 

Egy átlagos ortodox papi reverendától eltérően a katonai változat nem fekete, hanem zöld színű, és jókora zsebeket, cipzárakat és gombokat is varrtak rájuk, hiszen a harcmezőn nemcsak Isten segítsége, de a praktikum is jól jön.

 

 

Az unortodox-ortodox katonai reverendákkal egy baj van csak: mégpedig az, hogy ezekre az orosz ortodox egyház nem adta áldását. Mint azt Sztefan püspök, az egyház fegyveres erőkkel és a rendfenntartó szervekkel való együttműködésért felelős zsinati osztályának vezetője is közölte az Interfax hírügynökségnek:

 

minden ilyesmi ügyet – mint például a katonai reverendákat – is az osztályon keresztül kell intézni, ez pedig a mostani esetben nem történt meg.

 

Pedig a katonai reverendák sem lennének már precedens nélküliek – emlékeztet az Interfax –, hiszen ezeket az egyház papjai már 2016 óta elkezdték használni a kelet-ukrajnai konfliktus során. Csakhogy akkor valószínűleg mindezt egyeztették az egyház fegyveres erőkkel és a rendfenntartó szervekkel való együttműködésért felelős zsinati osztályával, így az ellen nem volt semmilyen kifogás.

 

A „Hadsereg 2020” expo egyébként már a hatodik nemzetközi haditechnikai konferencia, amelyet az orosz védelmi minisztérium évről évre megrendez már 2015 óta.

 

BORÍTÓKÉP: Nyezaviszimij Vzgljad / Twitter

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A német Zöldek hétfőn döntik el: Baerbockkal vagy Habeckkel lesz-e esélyük az ország történetében először zöld kancellárt adni. Vajon kit és mit támogatnak a két magyar zöldpártnál? Megkérdeztük.

Az iskolák is újra teljesen nyitva vannak, bár az osztályokban továbbra is viselni kell a maszkot. Az országban heteken belül jöhet a teljes nyitás.

Az orosz cég így biztosan nem vehet részt a dukovany-i atomerőmű bővítésében. Szombaton Csehország 18 orosz diplomatát utasított ki.

Szilágyi György Jobbik-alelnököt indítják Jakab Péterék az előválasztáson a Budapest 14. választókerületben, ahol az előző két parlamenti választáson a Fidesz jelöltje nyert.

Az Európai Bizottság német elnöke protokollhibát vétett, amikor a kabinetfőnökével utasíttatta vissza az ukrán elnök meghívását Kijevbe.

Elszabadult a képregényboom Magyarországon, tele vagyunk jobbnál jobb címekkel: ötöt ajánlunk a klasszikusoktól Harari világmegfejtéséig!

Budapest a költségvetéséből egymilliárd forintot különített el arra, hogy a politikusok helyett a városlakók dönthessék el, hogy mit fejlesszenek ebből a pénzből. De mire akarják költeni az adóforintokat a budapestiek?

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás