+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. július 29. szerda, 08:35
Eredetileg az idei évre „csak” 490,5 milliót szánt volna erre a költségvetés, ezen felül érkezik a plusz pénz.

Ugyan a „hungarikumok és a nemzeti értéktár megőrzésének, népszerűsítésének támogatására” eredetileg 490,5 milliót szánt a kormány a 2020. évi költségvetésben, egy Orbán Viktor által jegyzett kormányhatározat további 800 millió forintot adna erre a célra idén. Vagyis idén összesen közel 1,3 milliárd forintot költene erre a célra a kormány – derül ki a keddi Magyar Közlönyből.

 

Sőt: a kormány felhívja a  pénzügyminisztert arra is, hogy ezen felül gondoskodjon a  2021. költségvetési évre, illetve az azt követő évekre vonatkozóan „beépülő jelleggel” évi 800 millió forint többletforrás biztosításáról.

 

Hogy konkrétan, tételese mire fog menni a pénz, az viszont már egyáltalán nem világos, csak annyi derül ki a határozatból: a kormány egyetért a többletforrás biztosításával. 

 

A hungarikumokról egyébként törvény is rendelkezik, eszerint konkrétan a hungarikum olyan „megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye”. Hungarikumnak számít például az alföldi kamillavirágzat, a fröccs, a pálinka, a csabai kolbász, a hízott libából előállított termékek, a magyar akácméz, a karcagi birkapörkölt, vagy a kürtőskalács.

 

Az Azonnali a plusz támogatás kapcsán írásban kereste a Kormányzati Tájékoztatási Központot és a Nagy István miniszter vezette agrártárcát, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

 

FOTÓ: Nagy István / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A járvány miatt nem közlekedő reptéri járatra árult 900 forintos jegyek a BKK-t 14 millió forinttal gazdagították. Mi történt?

Korábban napokkal előre beharangozták, hogy Európa utolsó diktátora leteszi hivatali esküjét. Ez most elmaradt.

Két mondatban összefoglalva ez az Európai Bizottság új terve.

Az elmúlt hét nap átlaga bőven meghaladja azt az értéket, amely felett a WHO szerint a járvány nincs kordában tartva.

És ráadásul még gmailes is vagy? Van megoldás, olvasd el itt Bakó Bea szerdai hírlevelét!

Ha az ellenzék komolyan gondolja a győzelmi esélyeit, el kell döntenie, hogy hogyan indul, ezért vitasorozatot indítunk ellenzéki politikusokkal
és értelmiségiekkel.

A Csehszlovákiából a második világháború után a kollektív bűnösség elve alapján üldözött német és magyar kisebbség sorsa a szlovákok és a csehek körében nagyrészt máig kibeszéletlen.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás