+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. július 23. csütörtök, 08:32
Az amerikai elnök ezt azután nyilatkozta, hogy Joe Biden egy lakossági fórumon kijelentette, szerinte Trump az USA első rasszista elnöke.

Joe Biden, aki vélhetően a Demokrata Párt elnökjelöltje lesz a novemberi választáson, egy lakossági fórumon az Egyesült Államok legrasszistább elnökének nevezte Donald Trumpot, miután egy kérdező említette, hogy a jelenlegi elnök „kínai vírusnak” hívja a koronavírust.

 

„Teljesen gyomorforgató, ahogy az embereket a bőrszínük és a származásuk alapján kezeli. Ilyet még egyetlen elnök sem tett. Soha, soha, soha. Sem republikánus, sem demokrata. Voltak már rasszistáink, léteztek, meg is próbáltak elnökök lenni, de Trump az első, akinek ez sikerült” – mondta Biden, hozzátéve, hogy Trump ráadásul a rasszizmusával próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy félrekezeli a járványhelyzetet.

 

A kijelentésre Trump is reagált, szerinte

 

ő többet tett a fekete amerikaiakért, mint bárki, kivéve talán Abraham Lincolnt, amúgy senki még csak a közelében sem jár.

 

Biden egyébként nem először rasszistázza le Trumpot, tavaly például rasszista támadásnak nevezte amikor az elnök négy demokrata politikusról azt mondta, hogy vissza kéne menniük a szülőhazájukba.

 

A hírről tudósító Guardian cikkében egyébként kiemeli, hogy az Egyesült Államoknak számos rabszolgatartó elnöke volt, köztük az államalapító George Washingtonnal.

 

Arról, hogy lehet-e a koronavírust kínai vírusnak hívni, korábban itt írtunk az Azonnalin, a Kínáról szóló vitasorozatunkat pedig itt találod meg.

 

NYITÓKÉP: Donald J. Trump / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az ellenzék továbbra sem nyugszik bele az elcsalt választásba, de Aljakszandr Lukasenka sem tűnik engedékenynek.

A 2020-ra tervezett játékokat a járvány miatt egy évvel elhalasztották – szakértők szerint 2021-ben sem biztos, hogy jó ötlet megszervezni,
de a japán miniszterelnök ragaszkodik hozzá.

Az ügyvédként dolgozó Alexandra Wilsont ketten is ki akarták küldeni ugyanazon a napon a tárgyalóteremből.

Az alkotmánybíróság elnöke külön leszögezte: a szájmaszk kötelező viselete nem sérti senki szabadságát, az alkotmány nem ad jogot a megtagadására.

Idén már alapszakos képzéseket is elindított az egyetem. Bécsben, nem Budapesten.

Romániában a megyei és helyi önkormányzatokban lévő női képviselők aránya eddig is eléggé alacsony volt, egy civil szervezet adatai szerint ez az arány a mostani választások után sem fog sokat javulni.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás