+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. július 12. vasárnap, 14:25
Prostituáltak tüntettek szombaton Hamburg piroslámpás negyedében, hogy újranyithassanak a munkahelyeik, amelyeket a koronavírus-járványra hivatkozva zártak be.

Nagyjából négyszáz szexmunkás vonult utcára hétvégén Hamburg St. Pauli kerületében, a Reeperbahnon, amely a város éjszakai életének a szíve, hogy a bordélyházakat érintő korlátozások ellen demonstráljanak – tudatja az észak-német közszolgálati média, az NDR. Johanna Weber, a tüntetést szervező szexmunkás szervezet szóvivője azt mondta,

 

nehezményezik, hogy miközben a fodrászatok, kozmetikák és a masszázsszalonok újra szabadon látogathatóak, a prosituáltakat a koronavírus-járványra hivatkozva továbbra sem engedik dolgozni.

 

Ezzel szerinte a kormány illegális munkavégzésre kényszerítheti őket, pedig a különböző érdekképviseletek már tettek javaslatotokat, amelyek szerintük alkalmasak lehetnek arra, hogy biztonságosan végezhessék a prostituáltak a munkájukat – amely egyébként Németországban nem ütközik törvénybe.

 

Ilyen javaslat volt a Reuters szerint például az, hogy a bordélyházakban is kötelező lenne a szájmaszk használata, a szellőztetések gyakoribbá tétele, valamint a látogatók kapcsolati hálójának feltérképezése.

 

A szexmunkásuk tüntetés előtt kiadott közelményükben hangsúlyozták, hogy

 

a higiénia az ő foglalkozásuk esetén még fontosabb, mint máshol, ezért nem értik, hogy más, testek közelségét és érintéseket igénylő szakmáktól eltérően nekik miért nem engedik négy hónap után a tevékenységük folyatását. 

 

„Úgy érezzük, megfeledkezett rólunk a politika” – fogalmaznak közleményükben.

 

Hamburgban nem csak az ottani szexmunkásokért emelték fel a hangjukat a tüntetők, Németország-szerte a enyhítéseket követeltek.

 

Nincsenek megbízható adatok a szexmunkások pontos németországi számáról, mindenesetre 2018 végéig a prostituáltakat védő törvény értelmében 32800-an regisztrálták magukat a hatóságoknál.

 

NYITÓKÉP: hds / Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Huszonnyolcadik napja zajlanak a kormányellenes tüntetések Bulgáriában.

De lát-e abban problémát a polgármester Balogh Csaba, hogy a Momentum is egy megvágott felvétellel cáfolta a DK állításait? Megkérdeztük.

Egyre több követője van az osztályharcot hirdető TikTok-fiókoknak, az újbalos tiniknek a koronavírus-járvány is a kezére játszik. Egyelőre azonban az alt-rightot is viszi a lendület.

A belarusz elnök szerint a Minszkben letartóztatott 33 orosz zsoldos egyáltalán nem késte le az isztambuli gépét, nagyon is nyilvánvaló okokból utaztak ők Belaruszba.

„Olyan, mint egy sci-fi show” – összegezte benyomásait egy nizzai turista a városi szigorról.

Egy kutatás szerint csaknem másfél millió olasz kaphatta el a vírust: ez a teljes népesség 2,5 százaléka. Jó harmaduk viszont tünetmentesen vészelte át a megbetegedést.

Visszadobta a Közbeszerzési Hatóság a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési kiírást, a Fidesz szerint Karácsony Gergelyék szerencsétlenkednek, Karácsony Gergely szerint viszont a hatóság kér tőlük olyat, ami szűkíti a versenyt.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás