+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2020. július 8. szerda, 09:00
Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt olvasóink körében!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Január 1-jén még rendkívül optimistán láttuk 2020-at szerkesztőségileg, olyanokat gondoltunk róla, mint hogy az ország kipiheni majd az elmúlt évek választási kampányait, Európa-bajnokságot rendezünk Budapesten, utazgatunk mindenhova. Ehhez képest – Kínának, az összedolgozásra képtelen európai vezetőknek és egy kicsit a globalizációnak köszönhetően – az elmúlt hónapokat kijárási korlátozások között éltük le, minden érdemi rendezvény elmaradt és le lett fújva előre, utazni és nyaralást tervezni pedig a különböző második hullámok és az ezekre különbözően reagáló kormányok miatt sokkal bonyolultabb lett, mint eddig.

 

A koronavírus-járvány minden kormányból és európai vezetőből azt hozta ki, mi lényege:

 

Orbán Viktor valódi nemzeti egység helyett inkább az ellenzék további fúrásán dolgozott, legjobb barátja, Aleksandar Vučić szerb elnök konkrétan még a számokat is meghamisíttatta a hatóságokkal, Sebastian Kurz osztrák kancellár simán bemondta az osztrák parlamentben, hogy mindenki az ő válságkezelésüket irigyli, miközben a kontinens jórésze nekik köszönhette a koronavírust, Igor Matovič szlovák kormányfő teljesen lekapcsolta volna komplett Szlovákiát hetekig, a lengyel kormánypárt pedig feláldozta volna az állami postavállalat dolgozóit is, csak hogy valahogy megszavazza újra a nép a bábjukat elnöknek. (Vasárnap dől majd el ez a küzdelem.)

 

A legtöbb helyen persze így is működött az ún. koronabónusz, vagyis az, hogy a lakosság az éppen regnáló, válságkezelő párthoz húz: ezt látni Németországban, ahol gyakorlatilag CDU-s belvita lett abból, legyenek-e lazítások és ha igen, milyenek, Ausztriában, Horvátországban, Máltán, és itt fel lehetne sorolni még vagy húsz országot, köztük akár Magyarországot is.

 

De mondd el inkább te: az elmúlt hónapok teljesítménye alapján melyik magyarországi pártra szavaznál, ha most vasárnap kellene?

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az FFP2-szájmaszkok áfáját meg eltörölték.

A kormányinfón megtudtuk azt is, hogy később a háziorvosnál sem lehet majd regisztrálni a koronavírus elleni vakcinára.

A máltai miniszterelnök azt is fontosnak tartja, hogy az új okmány segítse, ne pedig akadályozza a szabad mozgást.

A kutyák ártalmatlannak tűnő területjelölése miatt kiszáradhatnak a fiatal fák a fővárosi főkertész szerint.

A Képzőművészeti Központ épülete hétfőn gyulladt ki, a pár éve felújított orgonát sem biztos, hogy meg lehet-e menteni.

Nem volt már hova beszállítaniuk, az éttermek bezártak a lockdown miatt.

Budapestről már csak Szkopjéba és Podgoricába lehet repülni.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás