+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Bukovics Martin
2020. július 7. kedd, 17:21
Ingyenessé tették a Krk-hidat, a kompok olcsóbbak lettek, étlap helyett QR-kódot hoznak, fertőtlenítő folyadékot pedig még a fagyisnál is kihelyeznek: a horvát tengerparton mindent megtesznek azért, hogy járványkompatibilissé tegyék a nyaralást. Fotókon mutatjuk, mennyire sikerül.

AZ ELSŐ KELLEMES MEGLEPETÉS MÁR AZ ÚTON ÉRI A TURISTÁKAT: AZ EGYIK LEGNÉPSZERŰBB ADRIAI SZIGET, KRK HÍDJA EDDIG FIZETŐS VOLT, JÚNIUS ELEJÉTŐL VISZONT MÁR NEM AZ, ELTÖRÖLTÉK A 35 KUNÁS (NAGYJÁBÓL 1500 FORINT) ÁTHAJTÁSI DÍJAT.

 

NOHA KRK A LEGZSÚFOLTABB SZIGET, JÚNIUS VÉGÉN ENNEK NYOMA SEM VOLT. A KÉP HÁTTERÉBEN FIUME, ÉS AZ, AMIT A HORVÁT SAJTÓ MAGYAR TENGERNEK FORDÍTOTT.

 

HA VALAKI NEM ELÉGSZIK MEG KRKKEL, HANEM ÁTMENNE RABRA, CRESRE, LOŠINJRA VAGY MÉG TOVÁBB EGY KISEBB SZIGETRE, ANNAK MÁR KOMPOZNIA KELL. ITT AZ ÚJABB KELLEMES MEGLEPETÉS: AZ IDEI JADROLINIJA-ÁRSZABÁS ALACSONYABB A TAVALYINÁL, PERSZE A KOMPOKAT ÍGY SEM SIKERÜL MEGTÖLTENI MÉG 30 SZÁZALÉKOS KIHASZNÁLTSÁGIG SEM.

 

ÍGY HÁT HIÁBA SZÉP A KILÁTÁS ÚTKÖZBEN, NEM NAGYON VAN, KI NÉZZE. EGYÉBKÉNT EGYEDÜL A KOMPON KÖVETELTÉK MEG A MASZKVISELÉST, IGAZ, ELLENŐRZÉS NÉLKÜL.

 

A LEGTÖBB STRANDON A SZEZONBAN MEGSZOKOTT TÖMEGNYOMORNAK NYOMA SINCS.

 

A TÁVOLSÁGTARTÁST VISZONT ELÉG NEHÉZ MENEDZSELNI ITT.

 

ÚGY MÁR KÖNNYEBB, HA SAJÁT MÓLÓJA VAN VALAKINEK.

 

A LEGTÖBB HELYEN ALAP A KÉZFERTŐTLENÍTÉS.

 

SZÁMOS HELYEN MINDEN KORONAVÍRUS ELLENI ÓVINTÉZKEDÉST KIPLAKÁTOLTAK. IGAZ, CSAK HORVÁTUL, MÉG A HELYI OLASZOKRA SEM GONDOLVA, NEMHOGY A TURISTÁKRA.

 

AKAD FAGYIZÓ, AHOL A NEM TÚL IZGALMASAN KINÉZŐ SZORTIMENT MELLETT A KORONAVÍRUS ELLENI ÓVINTÉZKEDÉSEKET IS RÉSZLETESEN TANULMÁNYOZNI LEHET.

 

MÁR AMELYIK FAGYIZÓ UGYE NYITVA VAN. EZ ITT, CRES VÁROSÁBAN KI SE NYITOTT.

 

A SZIGETEN EGY ÜRES ÁRUSHELY IS A TÁVOLSÁGTARTÁST HIRDETI. VALAMIT KI KELL TALÁLNIUK ARRA, HOGY JÖJJENEK TURISTÁK, A HORVÁT GDP 25 SZÁZALÉKA INNEN JÖN.

 

EGY SZIGETTEL ARRÉBB, MALI LOŠINJBAN CSAK PÁR ÁRUS PAKOLT KI. EGY HORVÁTORSZÁGI POLITIKUS AZT MONDTA NEKÜNK, A TURISZTIKAI MINISZTÉRIUMBAN MOST AZ A CÉL, HOGY LEGALÁBB A TAVALYI REKORDÉV BEVÉTELEINEK 30 SZÁZALÉKÁT HOZNI TUDJÁK.

 

ITT HIÁBA ÍRTÁK KI NÉMETÜL A VÁLASZTÉKOT, NEM IGAZÁN VOLT KI ELOLVASSA.

 

CSERÉBE A KISVÁROS PARTJA ÚJRA A HELYIEKÉ LETT.

 

DE CRESBEN IS UGYANILYEN ÜRESEK AZ ÉTTERMEK TERASZAI. AZ Ő ÁRAIK NEM LETTEK ALACSONYABBAK, A MINŐSÉGET MUSZÁJ SZINTEN TARTANIUK.

 

A KISEBB, ROMANTIKUSABB, ELDUGOTTABB KISVÁROSOK KIKÖTŐIRŐL NEM IS BESZÉLVE: VELI LOŠINJBAN ALAPVETŐEN CSAK HELYIEK ÉS YACHTTAL ÉRKEZŐK FOGYASZTOTTAK.

 

MINT PÉLDÁUL ŐK. A HAJÓJUKON.

 

MEG AKIK UTÁNUK JÖNNEK. AZ ÉTTERMESEK REMÉLIK, HOGY JÖNNEK.

 

FIUMÉBEN VOLT OLYAN ÉTTEREM, AMELYBEN EGY SOKAL ÁLTAL ÖSSZETAPOGATHATÓ ÉTLAP HELYETT AZ ÉTTEREM HONLAPJÁN FELLELHETŐ ÉTLAPRA MUTATÓ QR-KÓDOT HOZOTT KI A PINCÉR, MIELŐTT FELVETTE VOLNA A RENDELÉST. JÁRVÁNYKOMPATIBILIS.

 

DE NEM KELL A SZIGETEKRE VAGY ISZTRIÁIG UTAZNI SZÉP STRANDOKÉRT. AZ OPATIJA MELLETTI MOŠĆENIČKA DRAGA STRANDJÁN MÉG JÚLIUS ELSŐ HETÉBEN IS RENGETEG MÉG AZ ÜRES NAPERNYŐ ÉS NAPOZÓSZÉK. BORÚJSÁGÍRÓ ISMERŐSÖK TIPPJE ITT A JOHNSON ÉTTEREM, ÉS OTT AZ EGYIK LEGISMERTEBB BOR, A KABOLA MALVAZIJA. FOLYÓBORKÉNT!

 

ÉS SZÁMOS ÁRNYÉKOLÁST A TERASZOKRA IS CSAK MOST SZERELNEK FEL A STRANDON. AZAZ ABBAN BÍZNAK, HOGY A JÚNIUSI, EGYELŐRE ELÉG BÁTORTALANUL ÉRKEZŐ, FŐLEG SZLOVÉN, OLASZ, NÉMET ÉS OSZTRÁK TURISTÁK UTÁN A FŐSZEZON, VAGYIS JÚLIUS-AUGUSZTUS BEHOZ NEKIK ANNYIT, HOGY LEGALÁBB NE MENJENEK CSŐDBE.

 

AKINEK MEG A PARTON VAN HÁZA, ADDIG IS KIÉLVEZI A HELYZETET.

 

FOTÓK: Bakó Bea, Bukovics Martin / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

Egy év kell legalább a szakértő szerint, hogy beindulhasson a tavaly decemberben alapított cégnél egy covid-vakcina tömeges gyártása.

Három ütemben érkezik nagy mennyiségben a Sputnik-V hazánkba, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter.

Gulyás Márton és a Partizán műsora Gajdics Ottóval tarolt, TGM és a többi véleményvezér pedig a nyomukban!

A miniszterelnök a rádióinterjújában beszélt emellett arról is, hogy a szerbeket lessük a Sinopharm vakcinájával kapcsolatban.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás