+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Illés Gergő
2020. július 7. kedd, 15:02
Itt a nyár, itt a főszezon, magyar állampolgároknak már lassan egy hónapja nincsen karanténkötelezettség uniós tagállamokból való hazaérkezéskor. A budapesti reptér mégis inkább szellemvárosra hasonlít.

Számos szürreális pillanatot köszönhetünk idén az új típusú koronavírusnak a maszkhordási kötelezettségtől  a kijárási korlátozásokon át egészen addig, hogy a vakációszezon közepén alig mennek nyaralni az emberek. Való igaz, már a koronavírus igazi európai berobbanása előtt írtunk arról, hogy az európai légitársaságoknak mennyire is fájhat a korona, elvégre is a mindig laposabb téli hónapok után általában tavasszal kezdenek befutni a nyárra szóló foglalások a foglalási oldalakon, a járvány miatt viszont alig-alig reménykedett akárki is tavasszal a repülős nyaralásokban vagy épp hosszú hétvégékben. 

 

Június 18-a óta viszont a magyarok is elkezdhettek reménykedni, hiszen a kormány feloldotta az uniós tagállamok felé a karanténkötelezettséget,

 

vagyis egy EU-tagállamból hazaérkezve a magyaroknak nem kell 14 napra karanténba vonulniuk. Számos európai ország is korlátozások nélkül újranyitott már az EU-s turisták előtt, azt, hogy hová hogyan lehet jelenleg elutazni, az Európai Bizottság tematikus oldalán kísérhetitek figyelemmel.

 

De mi a helyzet csaknem négy héttel a karanténkötelezettség feloldása után a budapesti reptéren? Megrohamozták-e a turisták a nyaralójáratokat? Vagy egyelőre alig lézengenek? Megnéztük!

 

A MINDENHOVÁ KIHELYEZETT KÉZFERTŐTLENÍTŐKTŐL ELTEKINTVE KÜLSŐSÉGEKBEN A LISZT FERENC REPTÉR OLYAN, MINT RÉGEN. ÁTJUTNI A BIZTONSÁGI ELLENŐRZÉSEN IS MARADT UGYANOLYAN, DE MIVEL KÖRÜLBELÜL TIZEDANNYIAN VANNAK A REPTÉREN, MINT ÁLTALÁBAN, A VÁRAKOZÁSI IDŐ JÓVAL RÖVIDEBB LETT. A REPTÉRI BUSZRÓL LESZÁLLVA (AHOL EGYÉBKÉNT NINCS TÖMEG), KB. 5-10 PERC ÁTSUHANNI A SECURITYN.

 

AMI VISZONT AZONNAL SZEMBETŰNIK, AZ A KIHALTSÁG. SEM AZ INDULÁSJELZŐ TÁBLÁKNÁL, SEM A BOLTOKBAN, DE MÉG A KORONA ELŐTT MINDIG ZSÚFOLT KAJARÉSZLEGBEN SEM TALÁLUNK SOK EMBERT. FURCSA A JÁRVÁNY UTÁNI CSILI-VILI SZELLEMVÁROS, DE AZÉRT JÓL ESIK, HOGY ZSÚFOLTSÁG NÉLKÜL TÖLTHETEK EL ITT EGY-KÉT ÓRÁT.

 

NEM EZ LESZ A DUTY FREE SHOPOK ÉVE.

 

A KÍNÁLAT ITT IS MARADT A RÉGIBEN, CSAK ÉPP VÁSÁRLÓ ALIG.

 

MÉG A GYORSÉTTERMI RÉSZEN SEM VOLT SOR AZ ÉTTERMEK ELŐTT, PEDIG ÁLTALÁBAN ESÉLYTELEN NEGYED ÓRA VÁRAKOZÁSNÁL GYORSABBAN SAJTBURGERHEZ JUTNI. 

 

A LEGTÖBB ÜZLET ÉS ÉTTEREM BÁR MÁR NYITVA, 

 

DE NEM CSODA, HOGY TÖBB BOLTNAK NEM IS ÉRI MEG KINYITNIA.

 

AZ, HOGY KEVÉS AZ EMBER, PERSZE MÉG NEM JELENTI, HOGY NE LENNE BUDAPESTRŐL HOVÁ REPÜLNI. A LEGTÖBB NYARALÓJÁRAT MÁR JÁR, IGAZ, AZ INDULÁSJELZŐ KÉPERNYŐKET A FAPADOSOK DOMINÁLJÁK. 

 

ODA SEM ÜLNEK, AHOVÁ MÉG SZABAD.

 

A BESZÁLLÁSI FOLYAMATNÁL SINCS MEGLEPETÉS.

 

A LOT VARSÓI GÉPÉNÉL BESZÁLLÁS ELŐTT CSAK LÁZAT MÉRTEK.

 

FOTÓK: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Huszonnyolcadik napja zajlanak a kormányellenes tüntetések Bulgáriában.

De lát-e abban problémát a polgármester Balogh Csaba, hogy a Momentum is egy megvágott felvétellel cáfolta a DK állításait? Megkérdeztük.

Egyre több követője van az osztályharcot hirdető TikTok-fiókoknak, az újbalos tiniknek a koronavírus-járvány is a kezére játszik. Egyelőre azonban az alt-rightot is viszi a lendület.

A belarusz elnök szerint a Minszkben letartóztatott 33 orosz zsoldos egyáltalán nem késte le az isztambuli gépét, nagyon is nyilvánvaló okokból utaztak ők Belaruszba.

„Olyan, mint egy sci-fi show” – összegezte benyomásait egy nizzai turista a városi szigorról.

Egy kutatás szerint csaknem másfél millió olasz kaphatta el a vírust: ez a teljes népesség 2,5 százaléka. Jó harmaduk viszont tünetmentesen vészelte át a megbetegedést.

Visszadobta a Közbeszerzési Hatóság a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési kiírást, a Fidesz szerint Karácsony Gergelyék szerencsétlenkednek, Karácsony Gergely szerint viszont a hatóság kér tőlük olyat, ami szűkíti a versenyt.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás