+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. június 28. vasárnap, 19:11
A brit légitársaság épp megjelent volna Budapesten is, de most még az is lehet, hogy bedől az egész a koronavírus miatt.

900 millió fontos, azaz úgy 350 milliárd forintos mentőcsomagot próbál összehozni magánbefektetői támogatásokból a brit légitársaság, a Virgin Atlantic. A cég a koronavírus miatt eltűnt utasok hiányát nyögi erősen, ami miatt 250 millió fontot kölcsönben akar felvenni, és több mint 200 milliót a részvényesekkel dobat össze, többek közt a cég 49 százalékát birtokló Sir Richard Bransontól is, emellett tárgyalnak összesen szintén százmilliónyi kifizetéseik halasztásáról, illetve az is lehet, a brit kormány is beszáll százmillióval.

 

Branson eredetileg 500 millió fontos kölcsönt kért, biztosítékként a karibi magánszigetét ajánlotta fel.

 

Bár a Virgin július elejére adott magának határidőt, hogy rendezze a sorait, a Guardian forrásai szerint el fog húzódni tovább a mentőcsomag kidolgozása, aminek nyilván az sem tesz jót, hogy a légitársaság becslései szerint három év kellhet ahhoz, hogy a 2019-es szintre álljon vissza a repülési hajlandóság.

 

A társaság már most 3000 elbocsátott dolgozónál jár, csökkentette a flottája méretét, illetve teljesen megszüntette a jelenlétét London Gatwick repterén.

 

Tovább rontja a kilátásokat, hogy a Virgin-csoport ausztrál szárnya, a Virgin Australia már csődbe is ment április végére, és csődvédelmet kért a kormánytól.

 

A Virgin Atlantic még 2019-ben jelentette be, bővülési terveit, akkor Budapest is szerepelt a terveik között.

 

Nyilván nem csak a Virginnek nehéz ez az év: ahogy arról az Azonnali is írt, a német és az osztrák kormánynak is ki kellett segítenie a Lufthansát a járvány miatt. A magyar Wizz Airről épp a héten terjedt el a hír, hogy beszánt 14 járatot, de mint kiderült, itt csak a menetrendet alakították át.

 

FOTÓ: Skeeze / Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Megúszhatod-e a karácsonyt iszonyatos ökológiai lábnyom és teletömött kuka nélkül? Igen, és még élvezni is fogod!

Újabb 180 fokot fordult Varsó álláspontja. Valami nincs rendben a lengyel jobboldali kormánykoalícióban.

Mit érne Budapest Varsó nélkül? Medve-Bálint Gergőt, a téma szakértőjét kérdeztük.

Mit is tervez pontosan az új jobboldali mozgalom? Interjú az alapító Bencsik Jánossal!

Minden hónap első péntekje támogatói nap a Bandcampen: azaz ha most veszel meg ott egy lemezt, a teljes összeg a zenészeknél landol.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás