+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. június 28. vasárnap, 19:11
A brit légitársaság épp megjelent volna Budapesten is, de most még az is lehet, hogy bedől az egész a koronavírus miatt.

900 millió fontos, azaz úgy 350 milliárd forintos mentőcsomagot próbál összehozni magánbefektetői támogatásokból a brit légitársaság, a Virgin Atlantic. A cég a koronavírus miatt eltűnt utasok hiányát nyögi erősen, ami miatt 250 millió fontot kölcsönben akar felvenni, és több mint 200 milliót a részvényesekkel dobat össze, többek közt a cég 49 százalékát birtokló Sir Richard Bransontól is, emellett tárgyalnak összesen szintén százmilliónyi kifizetéseik halasztásáról, illetve az is lehet, a brit kormány is beszáll százmillióval.

 

Branson eredetileg 500 millió fontos kölcsönt kért, biztosítékként a karibi magánszigetét ajánlotta fel.

 

Bár a Virgin július elejére adott magának határidőt, hogy rendezze a sorait, a Guardian forrásai szerint el fog húzódni tovább a mentőcsomag kidolgozása, aminek nyilván az sem tesz jót, hogy a légitársaság becslései szerint három év kellhet ahhoz, hogy a 2019-es szintre álljon vissza a repülési hajlandóság.

 

A társaság már most 3000 elbocsátott dolgozónál jár, csökkentette a flottája méretét, illetve teljesen megszüntette a jelenlétét London Gatwick repterén.

 

Tovább rontja a kilátásokat, hogy a Virgin-csoport ausztrál szárnya, a Virgin Australia már csődbe is ment április végére, és csődvédelmet kért a kormánytól.

 

A Virgin Atlantic még 2019-ben jelentette be, bővülési terveit, akkor Budapest is szerepelt a terveik között.

 

Nyilván nem csak a Virginnek nehéz ez az év: ahogy arról az Azonnali is írt, a német és az osztrák kormánynak is ki kellett segítenie a Lufthansát a járvány miatt. A magyar Wizz Airről épp a héten terjedt el a hír, hogy beszánt 14 járatot, de mint kiderült, itt csak a menetrendet alakították át.

 

FOTÓ: Skeeze / Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A portugál vezetés szerint abszurd, hogy a britek szerint nem biztonságos náluk nyaralni, mert az angoloknál rosszabb a koronavírus-járvány, mint náluk.

„Az, hogy gyakorolhasd a mandátumodat, nem függhet attól, hajlandó vagy-e elfogadni egy magánvállalkozás feltételeit” – véli az Európai Parlament egyik alelnöke.

A szerecsenekről elnevezett berlini metrómegálló, a Mohrenstraße a jövőben egy olyan környékbeli utca nevét fogja viselni, ami egy orosz zeneszerzőről emlékezik meg.

A függetlenként politizáló Bencsik János könyöradománynak tartja azt, és nemet nyomott a kezdeményezésre. Az okokat megkérdeztük tőle!

Az SZFE hallgatói táncoltak és énekeltek, mialatt az Országgyűlés megszavazta egyetemük alapítványi kézbe vonását, a tüntetésen megjelent Karácsony Gergely is. Fotók!

Rögös út vezetett a jobbikos német nemzetiségű politikus, Brenner Koloman parlamenti alelnökké választásáig.
Mutatjuk a részleteket!

Macron veszélyes játékot játszik, hiszen eddigi miniszterelnöke népszerűbb volt, mint ő maga. A friss kormánnyal újragondolhatja magát.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

A túrák csütörtökön 16 órakor és vasárnap 14 órakor indulnak, a félórás körbevezetés rövid koncerttel zárul.

A Magyar Asztronautikai Társaság 1994 óta tartó táborát ezúttal online rendezik meg július 9-én. Jelentkezési határidő: július 3.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás