Nem minden autós örült a járványhelyzet alatti ingyenes parkolásnak

2020.06.23. 18:00

Július elsején véget ér az általános ingyenes parkolás, de vajon jó ötlet volt-e bevezetni azt a budapestiek szerint? Mennyit tudtak rajta spórolni? Többet használták-e emiatt az autójukat? És ha rajtuk múlna, meghosszabbítanák-e az ingyenes parkolást? Videó.

Július elsejével véget ér az ingyen parkolás Budapesten, amit még a kormány vezetett be a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet alatt.

Korábban sokan tartottak attól, hogy az intézkedés miatt olyanok is autóba fognak ülni, akik egyébként nem tették volna, így a környezet is nagyobb terhelésnek lesz kitéve, illetve sokkal nehezebb lesz majd parkolóhelyet találni.

Budapesti autósokat kérdeztünk arról, hogy mennyire használták ki a lehetőséget, mennyit spóroltak rajta, jó ötletnek tartották-e, és ha tehetnék, meghosszabbítanák-e az ingyenes parkolást a fővárosban.

Igen változatos válaszokat kaptunk, van aki ugyanannyit autózott, mint korábban, de volt olyan, aki így szívesebben mozdult ki például a Margit-szigetre. A parkolási díjon megspórolt összeg persze a használat mértékétől függ, így volt aki pár tízezer forintot spórolt rajta, de volt aki egy „százast”.

Az viszont már nem feltétlenül függött a kihasználástól, hogy jó döntésnek tartották-e az autósok a kormány intézkedést, ahogyan az sem, hogy meghosszabbítanák-e az ingyenes parkolást.

Hiába örült valaki először a lehetőségnek, miután azt tapasztalta, hogy

egyre nehezebb parkolóhelyet találni Budapesten, és az egész átfordult egy nagy „székfoglalósdiba”,

inkább úgy gondolja, hogy nem is kellene meghosszabbítani ezt a kedvezményt.

Ez a nyilatkozónk alapvetően szép gesztusnak tartotta az ingyenes parkolást a kormány részéről, de

találkoztunk olyannal is, aki egyenesen az fővárosi önkormányzatok „gusztustalan zsarolásaként” értelmezte a döntést.

Részletek a videóban!

Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek