+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. június 23. kedd, 07:58
A Pussy Riot-tag Pjotr Verzilovot korábban már gyanús körülmények között meg is mérgezték, most pedig attól tarthatnak, megzavarná a szerdai Győzelem Napját.

15 napra lecsukták az putyinellenes aktivista Pjotr Verzilovot, miután állítása szerint előbb őt támadta meg egy ismeretlen a moszkvai rendőrkapitányságnál, és az ő bűntette mindössze annyi, hogy csúnyán beszélt.

 

Verzilovot vasárnap vitték be a rendőrségre, akkor lajásának ajtaját is betörték, és 12 órával később engedték ki, addig arról faggatták, megtámadta-e a rendőröket a 2019 nyarán zajlott ellenzéki tüntetéseken Moszkvában. Miután kiengedték, egy ismeretlen támadta meg az utcán,

 

Verzilov pedig azért töltötte őrizetben azt az estét is, mert „folymatosan obszcén nyelvezetet használt más állampolgárok jelenlétében”, majd másnap a Meszcsanszkiji kerületi bíróság 15 nap letartóztatásra ítélte „kisebb huliganizmus” miatt.

 

Verzilov szerint valószínűleg arról van szó, hogy a hatóságok meg akarták akadályozni, hogy részt vegyek, esetleg balhézzanak is a koronavírus miatt június 24-ére tolt Győzelem Napjára szervezett parádén, ami az egyik nagyon fontos felvezetője lehet a július 1-i alkotmánymódosításról szóló népszavazásnak, amin többek közt eldől, maradhat-e még akár 12 évig elnök majd Vlagyimir Putyin. A módosított alkotmányt pár helyen már el is kezdték árulni.

 

Az amúgy a szintén erősen antiputyinista Pussy Riot punkzenekar tagjaként, egyébként újságtulajdonosként is ismert Verzilov legutóbb akkor került a hírekbe, amikor 2018-ban valószínűleg megmérgezték Berlinben, és egy ideig az intenzív osztályon ápolták: akkor egy időre megvakult és beszélni sem tudott.

 

KIEMELT KÉP: Wikimedia Commons / re:publica / Gregor Fischer

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szájer József ereszcsatornán menekülős botránya elvitte a hetet nem csak az Azonnalinál, de egész Magyarországon. Mit szólnak az ügyhöz a budapesti járókelők? Videó.

Lengyel lapértesülés szerint nem ez a legkomolyabb probléma vele kapcsolatban.

Mindezt ráadásul úgy tették meg a korábbi elnököt, Igor Dodont támogató képviselők, hogy korábban még pont ők szavazták meg Dodonnak, hogy irányíthassa a titkosszolgálatot.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Mindez válasz a franciaországi iszlám merényletekre. A belügyminiszter szerint az iszlám radikalizmus terjesztésének jeleit fogják keresni a hatóságok.

Kényelmes pozíció ezt leírni, pedig nincs így. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás