+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. június 21. vasárnap, 19:09
A szélsőbaloldali Vörös Hadsereg Frakció tagjai állítólag Putyinéknak adták a bevásárlólistát, ők pedig leszállították nekik a fegyvereket.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 1985 és 1990 között a KGB tisztjeként dolgozott Drezdában, és eddigi tudásunk szerint a munkája nagyjából kimerült az aktatologatásban és értelmetlen jelentések írásában.

 

Egy, a témában nemrég megjelent könyv szerint viszont egyáltalán nem volt ilyen unalmas Putyin NDK-s tevékenysége, ugyanis

 

aktívan támogathatta a nyugatellenes, szélsőbaloldali terrorszervezet, a Vörös Hadsereg Frakció akcióit.

 

Putyin ötéves munkájának ártatlanságában már eddig is lehetett okunk kételkedni, többek közt azért, mert húsz évvel ezelőtti elnökké választásakor mind volt KGB-s kollégái, mind Markus Wolf, az NDK Állambiztonsági Minisztériumának (Stasi) vezetője látványosan elkezdték hangsúlyozni munkájának marginális voltát.

 

Wolf egyszer egy német újságnak konkrétan azt nyilatkozta, hogy a Putyinnak a szolgálataiért ajándékozott bronzmedált akkoriban gyakorlatilag a takarítónők is megkapták.

 

Catherine Belton oknyomozó újságíró új könyvéhez viszont Putyin volt kollégái mellett egy ex-Vörös Hadsereg Frakcióst is megszólaltatott, aki szerint

 

Putyin személyesen segített a terrorszervezetnek káoszt teremteni az akkoriban egyébként is kaotikus térségben.

 

A forrás szerint Putyin állomáshelye, Drezda volt akkoriban a találkozópontjuk, mert az amerikaiak, a franciák és a britek Berlinre fókuszáltak, így ők inkább a vidékben gondolkodtak. Drezda azért is volt jó választás számukra, mert a Stasi vezetőitől távol volt, ők pedig nagyon nem akartak volna lebukni egy terrorszervezet támogatásával.

 

Az ex-terrorista szerint a Vörös Hadsereg Frakciónak nehezen tudott fegyverekhez jutni Nyugat-Németországban, így

 

Putyinnak és kollégáinak adták oda a „bevásárlólistát”, akik aztán egy ügynökkel elküldték a fegyvereket egy titkos átvevőhelyre.

 

A forrás azt is kiemeli, hogy Putyin nemcsak háttérszerepet töltött be a találkozókon, hanem azok vezetői közé tartozott, és itt szerezhette meg tapasztalatát a destabilizációs akciók terén, amit azóta elnökként is gyakran használ.

 

NYITÓKÉP: kremlin.ru

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormányzati bértámogatást hiába igényelték meg, nem kaptak semmit a kávézóban. A hat alkalmazottból mára egy maradt, ő sem kap teljes bért.

Ezzel már hivatalosan három ember jelezte, hogy szívesen lenne az ellenzék közös '22-es miniszterelnök-jelöltje.

Nyithassanak meg korlátozottan a múzeumok, állatkertek, vendéglátó helyek, szállodák, színházak, mozik – Ujhelyi István ezt kéri a kormánytól.

Nem teljes kapacitással ugyan, de október óta végre újra üzemelhetnek. Ha a járványhelyzet is engedi, akkor második félévtől kinyitnak az iskolák is az országban.

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

Beteltek az időpontok, mert olyan kevés vakcina érkezett. A rendszer 11 millió embert is be tudna oltani, ha lenne elég oltóanyag, de csak 3,1 milliónak elegendő fog megérkezni.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás