Nincs új halottja a koronavírusnak Magyarországon

Szerző: Fekő Ádám
2020.06.19. 09:06

És új regisztrált fertőzöttből is mindössze kettő lett péntek reggelre, már csak 932 aktív fertőzött maradt.

Nincs új halottja a koronavírusnak Magyarországon

Péntek reggelre relativizálás nélkül ki lehet jelenteni, hogy jó számok érkeztek: bár két újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4081 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma,

az elmúlt 24 órában nem emelkedett a koronavírusban elhunytak száma.

A kormányzati tájékoztató honlap szerint változatlanul tehát továbbra is 568 ember vesztette életét a vírus miatt, 2581-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 932 fő. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százalékaa, a gyógyultak 48 százaléka budapesti.

Jelenleg 192 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen.

A magyar kormány a héten megszüntette a vészhelyzetet, helyette járványügyi készültség van. Július 1-ig tart az ingyenes parkolás, megszűnt az idősek vásárlási sávja a boltokban, de a tömegközlekedési eszközökön továbbra is kötelező a szájmaszk viselése. Már engedélyezték a koncerteket 500 fő alatt, korlátozás nélkül tarthatnak nyitva a vendéglátóhelyek, mozik, színházak és fürdők is.

A bármely országból Magyarországra hazatérő magyar állampolgárok immár hatósági házi karantén elrendelése nélkül beutazhatnak. Megszűnt az egészségügyi dolgozók, a rendvédelmi dolgozók, a katonák, a kormánytisztviselők kiutazási tilalma.

KIEMELT KÉP: Illés Gergő / Azonnali

Kövesd a járvány hazai és regionális trendjeit az Azonnali folyamatosan frissülő statisztikáin!

 
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek