+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. június 17. szerda, 09:14
Nagyon lelassult a járvány hazai terjedése: az aktív fertőzöttek száma ezernél is kevesebb, kórházban pedig csupán 210-en vannak a vírus miatt.

Az elmúlt 24 órában elvégzett 5311 új koronavírus-tesztből csupán egy pozitív esetet találtak, ezzel 4078 főre emelkedett a Magyarországon regisztrált koronavírusos megbetegedések száma – számol be az operatív törzs szerdán.

 

Örömteli hír, hogy a vírusból immár 2547 fő felgyógyult, ez 31 fős növekedés a keddi adatokhoz képest. Ketten viszont – egy 76 és egy 93 éves nő – elhunytak az elmúlt 24 órában a fertőzés miatt. Ezzel újabb 32 fővel csökkent, és már csak 964 főt tesz ki az aktív fertőzöttek száma.

 

Budapesten is biztató a helyzet, itt már csak 376-an vannak az aktív fertőzöttek, míg vidéken 588 aktív esetet tartanak még nyilván. 

 

Az operatív törzs arról is beszámolt: a 964 aktív eset közül 210-en szorulnak csak kórházi kezelésre, közülük pedig lélegeztetőgépen 16 fő van. 

 

Kedden egyébként az Országgyűlés megszavazta: hatályát veszti a koronavírus miatt bevezetett veszélyhelyzet, egyúttal viszont arról is szavaztak a képviselők, hogy kibővítsék az egészségügyi válsághelyzet jogintézményét. Arról, hogy ez pontosan mit jelent, itt írtunk bővebben az Azonnalin.

 

Világszerte egyébként körülbelül 8,3 millió koronavírus-esetet regisztráltak eddig, melyből már 4,3 millióan felgyógyultak. Mindeddig 446 ezer emberéletet követelt a járvány. 

 

Kövesd a járvány hazai és regionális trendjeit az Azonnali folyamatosan frissülő statisztikáin!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdown-politikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

Aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a járványügyi lezárások ellen, az oltásnál az önkéntességet hangsúlyozzák. Interjú!

Mark Rutte azonban jó eséllyel negyedszer is miniszterelnök lesz: pártja magasan vezet a közvélemény-kutatásokon.

A cégóriás elnöke és az egyik leányvállalat igazgatója is személyes okokra hivatkozott a cég közleményei szerint.

A baloldali ellenzék azzal vádolta, hogy soron kívül oltatja be magát, de péntektől Romániában már az állam működéséhez elengedhetetlen személyek hivatalosan is kaphatnak vakcinát.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás