+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. június 16. kedd, 08:04
Szerinted például kivel járna jobban Amerika, Trump elnökkel, vagy egy „alacsony IQ-jú, hazug, simlis, korrupt, szocialista demokratával”?

Nincs amerikai elnök, aki kifinomultabb újraválasztási kampányt folytatna Donald Trumpnál: az elnök hivatalos kampányoldalán egy egészen különleges online közvélemény-kutatást indított a „Hivatalos 2020-as Trump vs demokraták felméréssel”, ahol a kampánystáb arról kérdezgeti a választókat, hogy 2020-ban Trump és egy demokrata között kiben bíznának leginkább.

 

Persze itt a „közvélemény-kutatás” egészen új értelmet nyer, hiszen olyan kérdésekben is kíváncsi az elnök a választók véleményére, hogy:

 

+ Ki tartja majd be az ígéreteit, Trump, vagy „egy hazug demokrata”?

 

+ Kiben bíznál jobban, hogy megvédi Amerikát a külső és belső veszélytől, Trumpban, vagy „egy korrupt demokratában”?

 

+ Mit gondolsz, ki tenné MINDIG Amerikát az ELSŐ HELYRE? Trump elnök, vagy „egy simlis demokrata”?

 

+ Kivel járna jobban Amerika?

 

Trump elnökkel, vagy „egy alacsony IQ-jú demokratával”?

 

+ Kiben bíznál, hogy NEM emeli meg az adókat? Trump elnökben, vagy egy „magas adókat kivető demokratában”?

 

És végül a finálé:

 

+ Te kire fogsz szavazni 2020-ban? Trump elnökre, vagy „egy radikális szocialista demokratára”?

 

Mit is lehet erre mondani, ez tényleg felülmúlja a legújabb nemzeti konzultáció kérdéssorát, bár az „Ön elutasítja Soros György tervét, amely beláthatatlanul hosszú időre eladósítaná hazánkat?” című kérdés igyekszik megszorongatni az amerikai elnököt. Igaz, Trump kampánya nem is állami pénzen fut.

 

Az Egyesült Államokban egyébként november 3-án tartanak elnökválasztást, ahol Trump a demokrata Joe Bidennel, Barack Obama volt alelnökével száll majd szembe. A közvélemény-kutatások szerint egyelőre Biden áll nyerésre, az Economist választási előrejelzése szerint legalábbis

 

a demokrata jelöltnek hatból öt az esélye a győzelemre (vagyis arra, hogy az elektori kollégiumban is ő kapja a legtöbb szavazatot), míg egy Trump-győzelem valószínűsége egy a hathoz.

 

Igaz, a 2016-os elnökválasztást megmutatta, hogy a közvélemény-kutatásokat érdemes szkeptikusan kezelni: akkor Hillary Clintont mutatták tuti befutónak, aki hiába szerzett jóval több szavazatot Trumpnál, az elektori kollégium sajátosságai miatt a legtöbb elektort már a republikánus jelölt szerezte.

 

BORÍTÓKÉP: Donaldjtrump.com

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az új címkézési szabályokat – amelyeket először az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjainál vezetnek be – a nagyobb átláthatóssággal indokolja a Twitter.

Az ötcsillagos római főpolgármester állította le a projektet: az Örök Város „örökké antifasiszta marad“. De tényleg ez a valós indok?

Hetvenöt éve dobták le az amerikaiak Hirosimára az atombombát, ami azonnal megölt 78 000 embert. Máig több, mint tízezer nukleáris töltet van a világban.

A demokrata elnökjelölt kampánycsapata szerint a kérdés eleve abszurd volt, amire abszurd választ kellett adni.

Huszonnyolcadik napja zajlanak a kormányellenes tüntetések Bulgáriában.

De lát-e abban problémát a polgármester Balogh Csaba, hogy a Momentum is egy megvágott felvétellel cáfolta a DK állításait? Megkérdeztük.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás