+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. június 15. hétfő, 12:48
Hol kell karanténba vonulnod? Vannak-e már repülőjáratok? Mikor nyitnak a határok? Az Európai Bizottság mindent összegyűjtött!

Új honlapot indított hétfőn az Európai Bizottság, amely az európai idegenforgalom biztonságos újraindítását támogatná: a Re-open EU nevű platformon ugyanis tagállamonként

 

az EU összes hivatalos nyelvére lefordítva megtalálható minden információ egy adott állam beutazási és egyéb korlátozásával kapcsolatban.

 

Egy tagállamra rákeresve például minden fontos információt megtalálunk attól kezdve, hogy van-e ott belépéskor karanténkötelezettség, kell-e a határátlépéshez valamilyen orvosi igazolás, járnak-e oda repülők, szabad-e csak átutazás céljából belépni az országba, egészen odáig, hogy például a vasúti kapcsolat működik-e már.

 

A HONLAP POFONEGYSZERŰEN HASZNÁLHATÓ, AZ ADOTT ORSZÁGRA KATTINTVA JELENNEK MEG RÓLA A RÉSZLETES INFORMÁCIÓK.

 

A szolgáltatások fülre kattintva pedig azt nézhetjük meg részletesen, nyitva vannak-e például a strandok, boltok, gyógyszertárak, templomok, éttermek vagy bárok. Mellette az egészség és biztonság fülnél többek között a 27 tagállam összejövetelekre vonatkozó korlátozásait, a maszkviselési szabályokat, a tömegközlekedési korlátozásokat is összesíti. Az általános információknál pedig az adott tagállam turisztikai honlapjára, koronavírus-tájékoztató honlapjára és regionális honlapjaira lehet rákeresni.

 

A bizottsági weboldal ezáltal talán a legrészletesebb, a koronavírus utáni európai utazást összesítő honlap, a nyaralást, külföldi kiruccanást tervezők itt merülhetnek el benne részletesen, itt pedig a Bizottság sajtóközleményét lehet böngészgetni.

 

BORÍTÓKÉP: A kihalt brüsszeli reptér 2020 márciusában / Európai Bizottság, Claudio Centonze

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Csak öten tartózkodhatunk a helyiségben, és már megvagyunk – többek között ilyen és ehhez hasonló mondatokkal találkoztak a független megfigyelők a belarusz elnökválasztáson.

Miért ez lett a belarusz ellenállás dala több, mint harminc évvel később?

Új heti borajánló sorozat indul az Azonnalin: mostantól minden héten elmondjuk, miből tartalékolj be jövő hétre!

A februári fiaskó után – mikor a két magyar lista széthúzása miatt először nem jutott magyar párt a szlovák parlamentbe – az MKP, a Híd és az Összefogás egy közös pártban egyesülne.

De miért lett a „galambetetés” az orosz ellenzéki tüntetések szimbóluma? Elmagyarázzuk!

Perlusz Sándor korábbi balettmester azt visszavonta, hogy kirúgták volna kollégáját a táncművészetiről, azt viszont nem, hogy az érintett kolléga kikezdett fiúkkal.

Még 2010-ben publikált egy iszlámellenes könyvet Thilo Sarrazin, de csak most zárták ki az SPD-ből. Pedig már berlini pénzügyi szenátorsága is elég ok lett volna erre.

A hét kérdése

Maradjon Lukasenka? Jöjjön a rezsimváltás? Egyesüljenek az oroszokkal? Vagy Litvániával? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Twitter megosztás Google+ megosztás