+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. június 15. hétfő, 08:40
Jelenleg stagnál az aktív fertőzöttek száma, ám sajnos ismét újabb beteg hunyt el: egy 101 éves nő. Az operatív törzs szerint eddig 34 idősotthonban ütötte fel a fejét a betegség.

Hét újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést vasárnapról hétfőre– számolt be róla az operatív törzs honlapja. Így jelenleg az aktív fertőzöttek száma gyakorlatilag stagnál: míg vasárnap 1025 főről lehetett tudni, hétfőn ez szám 1028 fő, akik 40 százaléka – 415 fő  – budapesti, míg 60 százalékuk  – vagyis 613 fő  – vidéki.

 

Sajnos elhunyt egy újabb beteg is, egy 101 éves nő, így összesen már 563-an haltak meg a vírus miatt.

 

Kórházban jelenleg 275 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen. Ugyanakkor újabb három beteg gyógyult meg, így összesen 2485-en estek túl a betegségen. Eddig Magyarországon egyébként összesen 4076 igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak.

 

Az operatív törzs hétfői összefoglalójában kitér az idősotthonokra is. Mint írják, a legfrissebb összesítés szerint harmincnégy idősotthonban jelent meg a vírus, 915 gondozott lett fertőzött, közülük 561-en már meggyógyultak és 133-an elhunytak.

 

Tehát az összes magyar koronafertőzött több mint ötöde ezekben az intézményekben lett beteg, és az összes elhunyt több, mint 23 százaléka kerül ki az idősotthonok lakói közül.

 

Míg arról is beszámolt a kormányzati tájékoztató honlap, hogy a Pesti úti idősotthonban 52 főre nőtt az elhunytak száma, arról már nem, hogy a többi intézményben konkrétan hányan haltak meg.

 

Világszerte jelenleg csökken az új fertőzések száma 

 

Ami a világszerte összesített adatokat illeti, már majdnem eléri a nyolcmilliót a koronavírus-fertőzöttek száma, közülük több mint 435 ezren meghaltak, míg a gyógyultak száma már meghaladja a 4,1 milliót. Egyébként világszerte jelenleg csökken két napja a koronavírussal fertőzöttek száma. Míg pénteken rekordmennyiségű, több mint 142 ezer fertőzöttet regisztráltak, ez szombatra 133 ezer, míg vasárnapra több mint 123 ezer főre csökkent. Vasárnap egyébként az alábbi három országban detektálták a legtöbb új fertőzöttet:

 

1. USA: 20 004 fő új fertőzött
2. Brazília: 17 086 fő
3. India: 11 157 fő

 

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

Zoran Zaev egy beszélgetésrészlet alapján úgy tűnik, többre tartja magát, mint nyolcmillió euró, ráadásul a saját pártját is ő finanszírozza.

Andrzej Dudának nagyon nem tetszett egy lengyel bulvárlap róla szóló cikke, most a német nagykövettől követelik a kiadóvállalat megregulázását.

Legalábbis miután az ügyből felháborodás lett, állítják: a bizottsági elnök csak személyes minőségében akarta megtolni a HDZ kampányát.

Továbbra sem kell létező e-mail cím a kitöltéshez.

Újabb közös pontra lettünk figyelmesek Szerbiával a pécsi vásárban: 1900 forintért bárki hirdetheti Oroszország urát.

Ma választ Horvátország. Mivel győzködték vagy riogatták a pártok a választókat? Spoiler: menekültekkel nem. Választás előtti plakátkörkép!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Ivan Krastev bolgár filozófus beszélget a járvány utáni Európáról a bécsi Kreisky Forum online-rendezvényén július 6-án.

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás