+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2020. június 14. vasárnap, 21:03
A neves kanadai jobboldali értelmiségi pár napja a szerb fővárosba érkezett, ahol átfogó méregtelenítésen vesz részt a következő hónapokban. A szerb Nedeljnik hetilapban Peterson lánya megerősítette a hírt.

Jordan Peterson főleg újjobboldali körökben kedvelt szerző, a torontói pszichológus ugyanis könyveiben a femininzmust, a politikai korrektséget és a marxizmust bírálja. Tavaly májusban Budapesten is járt, fogadta őt Orbán Viktor miniszterelnök is. Peterson hivatalosan pszichológus, a torontói egyetemen tanít, de nem ebbéli minőségében ismert elsősorban, hanem sokak szemében

 

ő ad hangot könyveiben, előadásaiban a túlzott feminizmus által szerinte veszélyeztetett férfitársadalomnak.

 

A feminizmuskritikáját a politikai korrektség kritikájává szélesítette. Előszeretettel használja ennek kapcsán a nácik által az 1930-as években főleg a Frankfurti Iskola zsidó származású gondolkodóinak megbélyegzésére bevezetett „kultúrmarxizmus“ kifejezést. A 12 szabály az élethez című könyve, amiben a politikai korrektség és feminizmus mindennapi következményeit bírálja, magyarul is olvasható, röviden az Azonnali is recenzálta a munkát.

 

Méregtelenítés Moszkvában

 

A Nedeljnik szerb hetilap információi szerint – amit Peterson lánya a lapnak megerősített – a kanadai pszichológus

 

pár napja érkezett meg Belgrádba, ahol több hónapos kezelés vár vár egy magánklinikán.

 

Már februárban bejelentette Peterson lánya, hogy apja Moszkvába utazott: a neves jobboldali filozófus az orosz fővárosban drogelvonáson vett részt.

 

Peterson gyógyszerfüggő, benzodiazepin alapú gyógyszereket, mint például xanaxot, szed.

 

A Wikipedia leírása alapján „a benzodiazepinek pszichoaktív gyógyszerek osztályába tartozó vegyületek, melyek főként nyugtatóként és altatóként közismertek, de a kábítószerpiacon is jelen vannak. A gyógyászatban szedatív, hipnotikus, szorongásoldó, görcsoldó, izomlazító és amnéziát okozó tulajdonságaik miatt használják”.

 

A Nedeljnik információi szerint Petersont életveszélyes állapotban szállították februárban Kanadából egy moszkvai kórházba, ahol – lánya elmondása szerint – több hetet teljes elzártságban töltött. „A nagyon kompetens és segítőkész orosz orvosoknak köszönhetően élt túl” – mesélte a szerb hetilapnak a lány egy belgrádi kávézóban.

 

Belgrád segít rajta

 

Moszkvából Peterson Floridába ment pihenni, ott érte őket a koronavírus, amitől annyira megijedt, hogy vissza akart térni Európába. Ekkor értesült egy belgrádi magánklinikáról, ahol az elvonókúrát folytatni tudja. A lánya elmondta:

 

Peterson a felesége miatt jutott olyan stresszes állapotba, hogy egy éve jelentős gyógyszerezéssel tudja csak a félelmeit enyhíteni.

 

A gyógyszerezés azonban mostanra függőséget és önmérgezést okozott apjánál. A Nedeljniknek elmondta: a következő hónapokat Peterson Belgrádban fogja tölteni, ezen idő alatt ő is apjával marad a szerb fővárosban.

 

BORÍTÓKÉP: Gage Skidmore / Flickr

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása. Podcast!

A legtöbb helyen kötelező lesz a maszkviselés, annak betartásáért pedig az adott hely lesz a felelős. Részletek!

Egyszerűsített logót kap Budapest, a fővárosi fenntartású cégek esetében pedig egységes ernyőarculattal cserélnék le a jelenlegi összevisszaságot.

Egy állatvédelmi törvény miatti vita odáig fajult a varsói jobboldali kormányban, hogy a PiS frakcióvezetője szerint is vége az eddigi koalíciónak – de ezzel a kormánytöbbségnek is.

Toszkána az olasz baloldal fellegvára, 1921-ben a tengerparti Livornóban alapították meg az olasz kommunista pártot. Salvini és a jobbközép most egy keményvonalas EP-képviselővel hódítaná meg a vörös tartományt. Körbefotóztuk!

A rendszerváltás utáni legnagyobb haditechnológiai beruházását valósította meg keleti szomszédunk, Patriot légvédelmi rakétákat vásárolt. De pontosan mit akarnak ezzel?

Továbbra sem enyhül a járvány: pénteken 941 újabb esetet találtak meg, amivel már 11 202 főre nőtt az aktív esetek száma. Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

A budapesti a járvány miatt elmaradt, ám a pécsi tartja magát. Szeptember 17-20.

A nemrég alakult modern metálzenekar először mutatja be a karantén alatt írt debütáló lemezét. A szeptember 18-i bulin fellépnek még: Heedless Elegance, As Karma Brings.

Schiffer András ökopolitikai vitaköre ezúttal házhoz megy az Öreg-tóhoz. Szeptember 19.

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás