+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2020. június 12. péntek, 09:21
Világszerte viszont soha annyian még nem fertőződtek meg egy nap alatt, mint csütörtökön. Grafikonokon a lényeg!

Újabb tizennégy koronavírusos megbetegedést rögzítettek az elmúlt 24 órában Magyarországon az operatív törzs hivatalos honlapja szerint: ezzel az összes esetszám már 4053 fő, igaz, ebből 2447-en már gyógyultan hagyhatták el a kórházakat.

 

Az elmúlt napon ugyanis 56 fő gyógyult meg a koronavírusból, így ismét jelentősen emelkedett a gyógyultak száma,

 

ezáltal pedig csökkent az aktív eseteké. Aktív fertőzöttből jelenleg 1051 főt tartanak nyilván, mindez 44-gyel kevesebb az előző napi adatokhoz képest: az ő 40 százalékuk budapesti, a fennmaradó 60 százalék a vidéki megyékből tevődik össze.

 

Meghalt viszont csütörtökön újabb két beteg, egy 66 éves férfi és egy 83 éves nő. Ezzel a halottak száma 555 főnél jár. 290 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

 

Világszerte egyébként a Worldometers adatbázisa alapján péntek reggelig 7,6 millió koronavírus-fertőzött van, közülük 3,8 millióan már meggyógyultak, 424 ezren viszont elhunytak. És bár Európában már csökken a terjedés üteme, csütörtökön megdőlt egy szomorú statisztika is:

 

egy nap alatt 136 757 új megbetegedést regisztráltak, többet, mint a járvány terjedése óta bármikor.

 

Kövesd a járvány hazai lecsengését az Azonnali naponta frissülő grafikonjain!

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

Zoran Zaev egy beszélgetésrészlet alapján úgy tűnik, többre tartja magát, mint nyolcmillió euró, ráadásul a saját pártját is ő finanszírozza.

Andrzej Dudának nagyon nem tetszett egy lengyel bulvárlap róla szóló cikke, most a német nagykövettől követelik a kiadóvállalat megregulázását.

Legalábbis miután az ügyből felháborodás lett, állítják: a bizottsági elnök csak személyes minőségében akarta megtolni a HDZ kampányát.

Továbbra sem kell létező e-mail cím a kitöltéshez.

Újabb közös pontra lettünk figyelmesek Szerbiával a pécsi vásárban: 1900 forintért bárki hirdetheti Oroszország urát.

Ma választ Horvátország. Mivel győzködték vagy riogatták a pártok a választókat? Spoiler: menekültekkel nem. Választás előtti plakátkörkép!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Ivan Krastev bolgár filozófus beszélget a járvány utáni Európáról a bécsi Kreisky Forum online-rendezvényén július 6-án.

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás