Tovább csökkent az aktív koronavírusos esetek száma, jelentősen nőtt a gyógyultaké

Szerző: Galavits Patrik
2020.06.09. 08:54

Mindössze három új koronavírusos esetről érkezett hír kedd reggelre. Két újabb halálos áldozata van itthon a fertőzésnek.

Tovább csökkent az aktív koronavírusos esetek száma, jelentősen nőtt a gyógyultaké

A három új eset azt jelenti, 4017-re emelkedett a Magyarországon beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 550-re nőtt a kedd óta a fertőzéssel összefüggésben meghalt betegekkel a hivatalos tájékoztató honlap adatai szerint.

Nőtt azonban a gyógyultak száma is: a hétfői 2284-ről 2324-re.

Jelentős a változás a regisztrált aktív esetekben is: hétfő óta 1143-ra, harminckilenccel csökkentek az aktív fertőzések.

Jelenleg 365-en szorulnak kórházi kezelésre, lélegeztetőgépen pedig húszan vannak.

Habár Magyarországon lecsengőben van a járvány, a WHO egy hétfői konferencián arra figyelmeztetett: a világ több részén jelentősen megugrott a fertőzések száma, ezért továbbra is szükség van megelőző intézkedésekre.

Világszerte hivatalosan 7,2 millió fertőzöttet, 408 ezer halálesetet és 3,5 millió gyógyultat regisztráltak. Június ötödikén a globálisan regisztrált több mint 130 ezer új eset a koronavírus megjelenése óta a legnagyobb szám volt.

NYITÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

Kövesd a járvány hazai és regionális trendjeit az Azonnali folyamatosan frissülő statisztikáiban!

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek