Június 12. péntektől karanténmentesen nyitva a horvát határ a magyarok előtt

Szerző: Bukovics Martin
2020.06.09. 22:53

Péntektől már úgy át lehet utazni Horvátországba, hogy hazafelé ne kelljen két hétig karanténba vonulni.

Június 12. péntektől karanténmentesen nyitva a horvát határ a magyarok előtt

Andrej Plenković horvát jobboldali miniszterelnök a horvát Nova TV-n bejelentette, és pártja, a HDZ Facebook-oldalára külön kiposztolta: péntektől Horvátország és Magyarország állampolgárai (és a két országban állandó tartózkodási kártyával rendelkező EGT-állampolgárok) korlátozások nélkül léphetik át a két ország határát,

azaz nem kell ehhez sem negatív koronavírus-teszt, sem kéthetes karantén hazatéréskor.

Noha a magyar kormány erről még nem adott hírt, ahogy a magyar média sem, a horvátországi magyarok pártjának tisztségviselői már erről posztoltak a Facebookon, hozzátéve: maga Orbán Viktor garantálta a horvát kormányfőnek, hogy nem rakják karanténba a délnyugati szomszédunktól hazatérő magyarokat. A Magyar Közlönyben mindenesetre még nincs nyoma ennek, igaz, az eddigi gyakorlat az szokott lenni, hogy a határnyitás reggelén jelenik meg a kormányrendelet a kormány hivatalos lapjában.

FRISSÍTÉS (június 10. 08:07): Magyar részről is hivatalos, amit már tíz órával azelőtt megírtunk, hogy Szijjártó Péter bejelentette volna.

Vagyis ezentúl Szerbia, Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Ausztria és Németország mellett Horvátországba is úgy utazhatunk végre, mint a koronavírus-járvány előtt. Az Azonnali a horvát tengerpart mellett mindenkinek ajánlja a magyarok lakta horvát Baranyát:

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek