+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Bukovics Martin
2020. június 9. kedd, 22:53
Péntektől már úgy át lehet utazni Horvátországba, hogy hazafelé ne kelljen két hétig karanténba vonulni.

Andrej Plenković horvát jobboldali miniszterelnök a horvát Nova TV-n bejelentette, és pártja, a HDZ Facebook-oldalára külön kiposztolta: péntektől Horvátország és Magyarország állampolgárai (és a két országban állandó tartózkodási kártyával rendelkező EGT-állampolgárok) korlátozások nélkül léphetik át a két ország határát,

 

azaz nem kell ehhez sem negatív koronavírus-teszt, sem kéthetes karantén hazatéréskor.

 

Noha a magyar kormány erről még nem adott hírt, ahogy a magyar média sem, a horvátországi magyarok pártjának tisztségviselői már erről posztoltak a Facebookon, hozzátéve: maga Orbán Viktor garantálta a horvát kormányfőnek, hogy nem rakják karanténba a délnyugati szomszédunktól hazatérő magyarokat. A Magyar Közlönyben mindenesetre még nincs nyoma ennek, igaz, az eddigi gyakorlat az szokott lenni, hogy a határnyitás reggelén jelenik meg a kormányrendelet a kormány hivatalos lapjában.

 

FRISSÍTÉS (június 10. 08:07): Magyar részről is hivatalos, amit már tíz órával azelőtt megírtunk, hogy Szijjártó Péter bejelentette volna.

 

Vagyis ezentúl Szerbia, Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Ausztria és Németország mellett Horvátországba is úgy utazhatunk végre, mint a koronavírus-járvány előtt. Az Azonnali a horvát tengerpart mellett mindenkinek ajánlja a magyarok lakta horvát Baranyát:

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Még 2010-ben publikált egy iszlámellenes könyvet Thilo Sarrazin, de csak most zárták ki az SPD-ből. Pedig már berlini pénzügyi szenátorsága is elég ok lett volna erre.

A februári fiaskó után – mikor a két magyar lista széthúzása miatt először nem jutott magyar párt a szlovák parlamentbe – az MKP, a Híd és az Összefogás egy közös pártban egyesülne.

Az új címkézési szabályokat – amelyeket először az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjainál vezetnek be – a nagyobb átláthatóssággal indokolja a Twitter.

Az ötcsillagos római főpolgármester állította le a projektet: az Örök Város „örökké antifasiszta marad“. De tényleg ez a valós indok?

Hetvenöt éve dobták le az amerikaiak Hirosimára az atombombát, ami azonnal megölt 78 000 embert. Máig több, mint tízezer nukleáris töltet van a világban.

A demokrata elnökjelölt kampánycsapata szerint a kérdés eleve abszurd volt, amire abszurd választ kellett adni.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás