+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2020. június 9. kedd, 09:38
Igaz, hogy csak 30 fővel és az érvényben lévő távolságtartási szabályok miatt ülve, de ismét el lehet menni bulizni Hollandiában.

A koronavírus-járvány a gazdaság minden területére hatással volt, főleg a zeneiparra, mivel a járványveszély miatt a legtöbb országban bezáratták az összes szórakozóhelyet, és törölték vagy későbbi időpontra szervezték át az eseményeket, mivel a tömegrendezvények nem igazán összeegyeztethetőek a járvány terjedésének megakadályozásával.

 

Azonban már látni a fényt az alagút végén: az autós koncertek után a hétvégén több helyen tartottak a járványügyi előírásoknak megfelelő technobulikat is.

 

Hollandiában június 1-től az éttermek és a bárok mellett a szórakozóhelyek is kinyithattak, amennyiben a vendégek be tudják tartani a másfél méteres kötelező távolságot. A teraszokra nem vonatkozik semmilyen korlátozó előírás a létszámot tekintve, viszont a zárt tereken belül maximum 30 fő tartózkodhat egyszerre.

 

Ezt kihasználva a nijmegeni Doornroosje nevű hely megrendezte a világ talán első ülő technobuliját Social D(ist)ancing néven.

 

A klub befogadó képessége 800 fő, viszont az előírások miatt összesen csak 30-an vehettek részt a bulin, amelyen a vendégek az egymástól másfél méteres távolságra elhelyezett székeken foglaltak helyet.

 

Ha hangulatilag nem is, de technikailag azért megvalósult az igazi technomámor: a MixMagnek az este egyik DJ-je, Mauke Rodermond elmondta, hogy teljes hangerőn és rendes világítással várták a bulizni vágyókat, viszont szerinte kicsit nevetséges volt, hogy egy alapvetően táncolásra kitalált eseménynél az embereknek kötelező volt ülniük.

 

A hétvégén egyébként nem ez volt az egyetlen társadalmi távolságtartás szabályait betartó buli a kontinenesen: az egyesült királyságbeli Notthinghamben szombaton tartottak rave bulit egy erdőben. Az eseményre 750-en jelezték, hogy szívesen kimennének a nem megszokott helyen tartott bulira, de a szervezők végül csak 40 embernek engedélyezték a belépést, hogy a résztvevők biztonságos távolban tudjanak maradni egymástól.

 

Magyarországon jelenleg beltéri bulikat még nem lehet tartani, viszont Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múltheti kormányinfón bejelentette, hogy az autóskoncerteket már engedélyezik.

 

Az estéről természetesen videó is készült, ahol látszódik, hogyan buliznak a holland fiatalok:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Operating Modus (@maukerodermond) által megosztott bejegyzés,

 

 

FOTÓ: Mathijs Mekking Doornroosje Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miután Lengyelországban életbe lépett Európa egyik legszigorúbb abortusztörvénye, a dán liberális Radikális Párt azt szeretné, ha Dánia ingyenes abortuszt biztosítana az arra rászoruló lengyel nőknek.

Generációk nőttek fel az általa magyar nyelvre átültetett rajzfilmek szövegén. Mégis: a kádári kultúrpolitika meglehetősen mostohán kezelte Romhányi József munkásságát.

De Szlovákiában a Pfizer-BioNTech vakcinája is csak egy kicsit elfogadottabb az orosz vakcinánál egy felmérés szerint, amiből az is kiderül: félmillió ember kizárólag Szputnyik-vakcivával oltatná be magát.

Amíg a magyar közbeszédet a parizer uralja, tőlünk délre szerencsére még tudják, mik a fontos dolgok az életben.

Kiszámíthatóságot teremtett a kormány lakásprogramja, így legfeljebb kicsit elhalaszthatják az ingatlanvásárlást az emberek, de ennél nagyobb hatása nem lesz a piacra a harmadik hullám.

Az UNICEF nőnapon közzétett jelentése szerint a pandémia a gyermekkori házasságok visszaszorítása terén elért évtizedes erőfeszítést teheti gyakorlatilag semmissé.

A volt SZDSZ-es politikus interjújában arról beszélt, az ellenzéknek a kis pártokat is beépítve nemzeti szövetséget alkotva kéne szabadságharcba indulnia a Fidesz ellen.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

A fideszes EP-képviselők kiléptek az Európai Néppárt frakciójából, de merre tovább, és hogyan hat majd a szakítás a Fidesz német gazdasági körökkel és Angela Merkellel ápolt jó kapcsolatára?

Varga Balázs, a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, a Tixa jegyiroda ügyvezetője szerint a zeneiparnak óriási szüksége lenne egy erős, egységes szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra.

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Twitter megosztás Google+ megosztás