+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2020. június 9. kedd, 09:38
Igaz, hogy csak 30 fővel és az érvényben lévő távolságtartási szabályok miatt ülve, de ismét el lehet menni bulizni Hollandiában.

A koronavírus-járvány a gazdaság minden területére hatással volt, főleg a zeneiparra, mivel a járványveszély miatt a legtöbb országban bezáratták az összes szórakozóhelyet, és törölték vagy későbbi időpontra szervezték át az eseményeket, mivel a tömegrendezvények nem igazán összeegyeztethetőek a járvány terjedésének megakadályozásával.

 

Azonban már látni a fényt az alagút végén: az autós koncertek után a hétvégén több helyen tartottak a járványügyi előírásoknak megfelelő technobulikat is.

 

Hollandiában június 1-től az éttermek és a bárok mellett a szórakozóhelyek is kinyithattak, amennyiben a vendégek be tudják tartani a másfél méteres kötelező távolságot. A teraszokra nem vonatkozik semmilyen korlátozó előírás a létszámot tekintve, viszont a zárt tereken belül maximum 30 fő tartózkodhat egyszerre.

 

Ezt kihasználva a nijmegeni Doornroosje nevű hely megrendezte a világ talán első ülő technobuliját Social D(ist)ancing néven.

 

A klub befogadó képessége 800 fő, viszont az előírások miatt összesen csak 30-an vehettek részt a bulin, amelyen a vendégek az egymástól másfél méteres távolságra elhelyezett székeken foglaltak helyet.

 

Ha hangulatilag nem is, de technikailag azért megvalósult az igazi technomámor: a MixMagnek az este egyik DJ-je, Mauke Rodermond elmondta, hogy teljes hangerőn és rendes világítással várták a bulizni vágyókat, viszont szerinte kicsit nevetséges volt, hogy egy alapvetően táncolásra kitalált eseménynél az embereknek kötelező volt ülniük.

 

A hétvégén egyébként nem ez volt az egyetlen társadalmi távolságtartás szabályait betartó buli a kontinenesen: az egyesült királyságbeli Notthinghamben szombaton tartottak rave bulit egy erdőben. Az eseményre 750-en jelezték, hogy szívesen kimennének a nem megszokott helyen tartott bulira, de a szervezők végül csak 40 embernek engedélyezték a belépést, hogy a résztvevők biztonságos távolban tudjanak maradni egymástól.

 

Magyarországon jelenleg beltéri bulikat még nem lehet tartani, viszont Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múltheti kormányinfón bejelentette, hogy az autóskoncerteket már engedélyezik.

 

Az estéről természetesen videó is készült, ahol látszódik, hogyan buliznak a holland fiatalok:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Operating Modus (@maukerodermond) által megosztott bejegyzés,

 

 

FOTÓ: Mathijs Mekking Doornroosje Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormányzat legfelsőbb szintjeivel szeretne hivatalos egyeztető fórumot Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András, mivel úgy véli, jelenleg nem elég hatékony kommunikáció a kormánnyal.

Több mint 160 művész írt alá egy nyilatkozatot, amiben elítélik a bántalmazásokat és abúzusokat, amik a Magyar Táncművészeti Főiskolán történtek.

Így minden jogi akadály elhárult az elől, hogy a PiS-támogatta Andrej Duda legyen a második újrázó elnök Lengyelországban.

Az albánok a királycsinálók a balkáni kisállamban: állítólag csak akkor mennek koalícióba a szocdem kormánypárttal, ha azok egy albán miniszterelnököt is bevállalnának.

A hallgatóság viselkedésének megfigyelése segíthet a tömegrendezvények járványügyileg biztonságos szervezésében.

Pákó politikaelméleti vitába keveredik, Semjén a magyar néplélek mélyére ás és Szanyi is bepróbálkozik egy jó poénnal!

Pénzbüntetést kapott a Facebook a brazil legfelsőbb bíróságtól, mert korábban nem tett teljesen elérhetetlenné egyes Jair Bolsonaro brazil elnököt támogató fiókokat.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás