A koronavírus miatt elmarad a System Of A Down magyarországi koncertje

Szerző: Petróczi Rafael
2020.06.08. 20:58

A magyar rajongók azonban nincsenek egyedül: az amerikai-örmény metálzenekar gyakorlatilag a teljes európai turnéját lemondta.

A koronavírus miatt elmarad a System Of A Down magyarországi koncertje

Arra számítani lehetett, hogy a koronavírus miatt egyes koncerteket le fognak mondani a szervezők, a közönség viszont még a karanténidőszak alatt is joggal reménykedhetett abban, hogy – a mai zenei piacon nagyrészt a turnébevételekből élő – zenekaroknak is elemi érdekük, hogy annyi bulit, amennyit csak lehet, akár egy teljes év halasztással, de megtartsanak. 

A System Of A Down nevű, amerikai metálzenekar rajongói azonban csalódottak lehetnek: mint az a zenekar hétfő esti Facebook-posztjában áll,

a koronavírus okozta, kontrollálhatatlan körülmények miatt a System Of A Down magyarországi, a Papp László Budapest Sportarénába tervezett koncertje elmarad,és később sem fogják pótolni.

Budapest azonban nincsen egyedül: az idén nyáron hétállomásosra tervezett, európai turné is gyakorlatilag elmarad. Mindössze a zürichi állomást sikerült átteni jövő nyárra, de az amszterdami, a berlini, a prágai, a stockholmi és a krakkói eseményeket a budapestivel egyetemben törölték.

Hogy mi lehet pontosan az oka annak, hogy csupán a zürichi koncertet tartják meg, arról a zenekar nem nyilatkozott.

Mindössze annyit tettek hozzá, hogy a jövőben remélik, el tudnak még látogatni a most kieső városokba, illetve hogy keresik a lehetőségét, hogy jövőre néhány európai fesztiválon is fel tudjanak lépni.

A budapesti koncerttel egy nagyon régi tartozását tudhatta volna le a System Of A Down: az örmény származású zenészekből álló System a 2001-es, Toxicity lemeze óta hódította meg többek közt a magyarokat az azóta is teljesen egyedi megközelítésével a metál felé. Népszerűbb dalaikat zenei háttértől függetlenül szokás szeretni bárkinek, aki ezekben az időkben nőtt fel, szóval tényleg az a meglepő, hogy sem a zenekar aktív korszakában, sem pedig a 2011-es újjáalakuló turnén nem kerültek Magyarországra.

Nálunk eddig egyetlen egyszer léptek fel, még 1998-ban a Petőfi Csarnokban. Arról az urban legendről, hogy tényleg az azeri baltás gyilkos kiadatása miatt nem jött a zenekar azóta hozzánk, itt írtunk.

NYITÓKÉP: System Of A Down / Facebook

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek