+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2020. június 8. hétfő, 20:58
A magyar rajongók azonban nincsenek egyedül: az amerikai-örmény metálzenekar gyakorlatilag a teljes európai turnéját lemondta.

Arra számítani lehetett, hogy a koronavírus miatt egyes koncerteket le fognak mondani a szervezők, a közönség viszont még a karanténidőszak alatt is joggal reménykedhetett abban, hogy – a mai zenei piacon nagyrészt a turnébevételekből élő – zenekaroknak is elemi érdekük, hogy annyi bulit, amennyit csak lehet, akár egy teljes év halasztással, de megtartsanak. 

 

A System Of A Down nevű, amerikai metálzenekar rajongói azonban csalódottak lehetnek: mint az a zenekar hétfő esti Facebook-posztjában áll,

 

a koronavírus okozta, kontrollálhatatlan körülmények miatt a System Of A Down magyarországi, a Papp László Budapest Sportarénába tervezett koncertje elmarad,és később sem fogják pótolni.

 

Budapest azonban nincsen egyedül: az idén nyáron hétállomásosra tervezett, európai turné is gyakorlatilag elmarad. Mindössze a zürichi állomást sikerült átteni jövő nyárra, de az amszterdami, a berlini, a prágai, a stockholmi és a krakkói eseményeket a budapestivel egyetemben törölték.

 

Hogy mi lehet pontosan az oka annak, hogy csupán a zürichi koncertet tartják meg, arról a zenekar nem nyilatkozott.

 

Mindössze annyit tettek hozzá, hogy a jövőben remélik, el tudnak még látogatni a most kieső városokba, illetve hogy keresik a lehetőségét, hogy jövőre néhány európai fesztiválon is fel tudjanak lépni.

 

A budapesti koncerttel egy nagyon régi tartozását tudhatta volna le a System Of A Down: az örmény származású zenészekből álló System a 2001-es, Toxicity lemeze óta hódította meg többek közt a magyarokat az azóta is teljesen egyedi megközelítésével a metál felé. Népszerűbb dalaikat zenei háttértől függetlenül szokás szeretni bárkinek, aki ezekben az időkben nőtt fel, szóval tényleg az a meglepő, hogy sem a zenekar aktív korszakában, sem pedig a 2011-es újjáalakuló turnén nem kerültek Magyarországra.

 

Nálunk eddig egyetlen egyszer léptek fel, még 1998-ban a Petőfi Csarnokban. Arról az urban legendről, hogy tényleg az azeri baltás gyilkos kiadatása miatt nem jött a zenekar azóta hozzánk, itt írtunk.

 

 

NYITÓKÉP: System Of A Down / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az új címkézési szabályokat – amelyeket először az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjainál vezetnek be – a nagyobb átláthatóssággal indokolja a Twitter.

Az ötcsillagos római főpolgármester állította le a projektet: az Örök Város „örökké antifasiszta marad“. De tényleg ez a valós indok?

Hetvenöt éve dobták le az amerikaiak Hirosimára az atombombát, ami azonnal megölt 78 000 embert. Máig több, mint tízezer nukleáris töltet van a világban.

A demokrata elnökjelölt kampánycsapata szerint a kérdés eleve abszurd volt, amire abszurd választ kellett adni.

Huszonnyolcadik napja zajlanak a kormányellenes tüntetések Bulgáriában.

De lát-e abban problémát a polgármester Balogh Csaba, hogy a Momentum is egy megvágott felvétellel cáfolta a DK állításait? Megkérdeztük.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás