+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2020. június 4. csütörtök, 16:27
A buta mesék a nemzetgyilkos összeesküvésekről nemcsak értelmetlenek, de még el is lehetetlenítik a beszédet akár Trianonról, a magyarságról, de szinte minden közéleti témáról. Ideje megértenie a jobboldalnak, hogy még Gyurcsány Ferenc sem utálja a magyarokat.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

„Feladatuk, hogy megvédjék az emberiséget a gátlástalan terroristáktól, akik uralmuk alá akarják vonni a Földet.”

 

„Földünket a pusztulás veszélye fenyegeti, Gaia a földanya kétségbeesetten keresi a megoldást, miként mentse meg bolygónkat.”

 

„A magyar baloldal – immár több mint száz éve – újra és újra rátámad a saját nemzetére.”

 

A három fenti idézet hangulatban nagyjából ugyanaz: valamiféle arctalan massza akar ránk támadni, aminek tulajdonképpen egyetlen gondolata van, hogy ránk támadjon, és jól kitoljon velünk. A különbség mégis fontos: az első kettő a GI Joe, illetve a Bolygó Kapitánya című 1990-es évekbeli rajzfilmsorozatok intrójából van, a harmadikat viszont Kövér László, az Országgyűlés elnöke mondta.

 

A magyargyűlölő, magyarellenes, nemzetáruló, stb. szavakat hagyományosan kiabálja az aktuális jobboldal mindenre, ami nekik nem tetszik: nagyjából így alakult ki az ország egy részében a csak a GI Joe-rajzfilmekhez mérhető minőségű történet arról, hogy itt valaki arra készül, hogy ráront az ő boldog nemzetére, és vagy Romániát csinál belőle, vagy legalább is a jó magyar férfiak és nők helyett buzikat, zsidókat vagy cigánybűnözőket telepít be, az új időkben kiegészülve persze a migránsokkal.

 

Azért az emberben mégis felmerül a kérdés, hogy tulajdonképpen Dobrev Klára lehet, hogy hülyeséget beszél, de biztos, hogy rá akar rontani Árpád nemzetére? Összességében kinek származna abból előnye, ha Magyarország megszűnne, vagy mondjuk 50 százalékban muszlimmá válna? Soros több pénzt kapna? A románok végre megkaphatnák a Bükköt is, esetleg az ukránok rátehetnék a mancsukat Nyíregyházára? 

 

És ebből hol profitálna Karácsony Gergely, aki annyira sunnyogó magyargyűlölő, hogy képes megemlékezést szervezni Trianon századik évfordulójára úgy, hogy valójában titokban tapsol annak, hogy Magyarországról méltatlan körülmények között a baloldal produkciója miatt leszakították területe kétharmadát? Akkora átverés történt, hogy még maga Orbán Viktor is meg lett vezetve!

 

A híres magyargyűlöletnek valahogy sehogy nincs értelme: dobálhatunk itt minden csúnyaságot Gyurcsány Ferencre, de a végére végül ő is csak magyar lesz,

 

úgyhogy ha rárontana a nemzettársaira, és mondjuk radikális muszlimokat telepítene be Debrecenbe Kósa Lajos anyukájának disznófarmjára, akkor azzal ő sem járna különösebben jól,

 

ahogy mások sem, már persze Kósa Lajos anyukáján kívül, aki olcsó munkaerőhöz jutna.

 

Mivel az egésznek semmi értelme, ezért érdemes felvetni annak a lehetőségét, hogy a baloldal magyargyűlöletéről hadováló jobboldal neadjisten hazudik. Akkor mi jön ki? Például az, hogy ez a magyargyűlölő baloldalazás eleve annak az ártatlanságpolitikának a része, amit változó minőségben kapunk már a rendszerváltás óta: ennek szellemében gyakorlatilag nem voltak a II. világháborúban magyar bűnök, azt a 40 év kommunizmust bármiféle magyar támogatás nélkül csinálták a szovjetek (de nem az oroszok, Putyin jó arc!), ha netán mégis volt magyar párttag, ő valójában nem volt kommunista (kivéve, ha nem a Fideszben ül, mert akkor kommunista akkor is, ha nem volt párttag), Trianonról pedig a baloldal tehet.

 

Nem a magyar baloldal, hiszen a baloldal eleve nem magyar, hanem valami nemzetektől eltitkolt dimenziókban mozgó kamarilla.

 

Ezek a kijelentések tökéletesen visznek félre minden értelmezhető vitát, ennek talán épp a századik évét taposó trianoni békeszerződés a legjobb példája: ha valaki esetleg próbálja kicsit színesebben értelmezni a jobboldali narratívában kőegyszerű történetet, akkor vita helyett kiderül, hogy épp annyira magyargyűlölők vagyunk, mintha mondjuk azt találnánk mondani, nem szeretjük Wass Albertet.

 

A Fidesz a hivatalos közleményében ennél is tovább ment: szerintük „a hazai és a brüsszeli baloldal” bábkormányt akar, amivel befejezheti a trianoni küldetést, tehát tulajdonképpen Frans Timmermans kifejezetten azt szeretné, hogy történjen valami nagyon rossz a magyar nemzettel.

 

Az okokra ahogy általában, úgy most sem tértek ki, hiszen csak összezavarná a választókat, ha legalább kicsit is megérthetnék a főgonosz motivációit.

 

Persze nem is kell, hiszen akkor akár érv szinten felmerülhetne, hogy Brüsszelnek és úgy általában senkinek nem a magyarokkal lehet a baja, csak nem szeretné, ha az aktuális magyar kormány ellopná a kiutalt pénzeit, onnan pedig már egyetlen lépésre kerülünk attól, hogy senki nem a magyarokat gyűlöli, csak Kövér Lászlót. De akár az is lehet, hogy őt sem gyűlölik, csak nem értenek vele egyet.

 

Olvass még Fekő Ádámtól az Azonnalin! Vitáznál vele? Írj nekünk!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Rögös út vezetett a jobbikos német nemzetiségű politikus, Brenner Koloman parlamenti alelnökké választásáig.
Mutatjuk a részleteket!

Macron veszélyes játékot játszik, hiszen eddigi miniszterelnöke népszerűbb volt, mint ő maga. A friss kormánnyal újragondolhatja magát.

A Kovászna megyei kétezer fős Nagybaconban balkáni hangulat uralkodik: a regnáló polgármesterrel szemben elinduló független jelöltet a polgármester fia fenyegeti, míg a polgármester szerint ellene indult lejáratókampány és igaziból őt fenyegették meg.

Ötszáznál is több óriáscég véli úgy, hogy a Facebook nem tesz eleget a gyűlöletbeszéd terjedése ellen, ezért többé nem költenek pénzt reklámra a közösségi oldalon. A Facebook-alapító Mark Zuckerberg ennek ellenére nem esett kétségbe.

Pár napja az LMP, DK, Jobbik és Fidesz képvviselői szavazták meg a momentumos Balogh Csaba jogköreinek megnyirbálását, most Balogh vette vissza az LMP-s és DK-s alpolgármesterek jogosítványait.

A finnek már jóval a nácik előtt is használták a szvasztikát repülőgépeiken, egyenruháikon és zászlóikon, de hiába semmi köze a nácizmushoz: a légierő úgy döntött, megszabadul a kínos szimbólumtól.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

A túrák csütörtökön 16 órakor és vasárnap 14 órakor indulnak, a félórás körbevezetés rövid koncerttel zárul.

A Magyar Asztronautikai Társaság 1994 óta tartó táborát ezúttal online rendezik meg július 9-én. Jelentkezési határidő: július 3.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás