+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. május 30. szombat, 19:03
A Microsoft szerint nem a koronavírus-járvány miatt volt szükség az elbocsátásokra.

Több tucat újságírót, illetve szerkesztőt küldött el cégeitől a Microsoft. A Microsoft News cégüktől, illetve az MSN.com nevű portáltól rúgták ki az érintetteket azért, hogy mesterséges intelligenciával helyettesítsék őket – írja a Verge.

 

Ugyanakkor az elküldöttek szerkesztői munkát végeztek az oldalakon, tehát nem saját cikkeket írtak, hanem médiapartnerektől vették át azokat. Így például adott esetben a most kirúgottak szerkesztették a címeket, a kiajánlókat, hogy passzoljanak a címlaphoz, és persze figyeltek arra is, hogy ne adjanak teret olyan híreknek, amelyek megbízhatatlan forrásból származnak.

 

A Microsoft közleményében azt állította, az elbocsátások oka nem a koronavírus-világjárvány okozta helyzet, hanem mindössze az, hogy időről időre értékelik üzleti tevékenységüket, és ennek megfelelő döntéseket hoznak.

 

Míg a Business Insider szerint egyébként a kirúgások 50 embert érintenek az Egyesült Államokban, míg a Guardian szerint 27-et az Egyesült Királyságban. Utóbbi lapnak az egyik elbocsátott úgy nyilatkozott, szerinte kockázatos az embereket szoftverekre cserélni, hiszen ők nagyon „szigorú szerkesztési irányelvek” mentén dolgoztak, például figyeltek arra, hogy a fiatalabb felhasználók ne ütközzenek olyan tartalmakba, amelyek nem nekik valók.

 

Szerintetek is eljön az a nap, mikor már nem lesz szükség az újságírókra a mesterséges intelligencia használata miatt? Szavazzatok!

 

FOTÓ: efes / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Gyurcsány önfeledt hughgrantezése, Jakab mackónacis moonwalkja, vagy Orbán lassúzása? Legyen tánc!

Prostituáltak tüntettek szombaton Hamburg piroslámpás negyedében, hogy újranyithassanak a munkahelyeik, amelyeket a koronavírus-járványra hivatkozva zártak be.

Az egyik legöldöklőbb elnökválasztási küzdelem folyik Lengyelországban. Izraelezés, oltásellenesség, Varsó kiárusítása és még sok más az elnökválasztási őrület utolsó napjaiban. Fotóriport Varsóból!

A budapesti főpolgármester nem áll bele a miniszterelnök-jelölti küzdelembe, pedig Márki-Zay nemrég még erre kérlelte. Karácsony azt is mondta: a fővárosi korrupcióellenes bizottság a saját koalíciós partnereinek is okozhat kellemetlen pillanatokat.

Legalábbis annál, mint amit eredetileg beismertek: a statisztikai hivatal teljesen új adatokat közöl erről a most kiadott jelentésében.

A tömeg az elhallgatott járványhelyzettel, a rossz egészségüggyel és az autoriter politikával elégedetlen; széljobbosok viszont újságírókra támadtak.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás