Akkora az érdeklődés a magyar foci iránt, hogy nem bírta a jegyfoglaló rendszer

Szerző: Fekő Ádám
2020.05.29. 18:21

Egész Európában egyedülálló módon korlátozásokkal engedik vissza a nézőket hétvégén a magyar stadionokba, így összejött az, amiről élő ember nem gondolta volna, hogy összejöhet!

Akkora az érdeklődés a magyar foci iránt, hogy nem bírta a jegyfoglaló rendszer

Igaz, hogy kellett hozzá a koronavírus, a személyes jegyvásárlás teljes beszántása, egy bennfentes információk alapján elképesztően fapados jegyelosztó rendszer és a beengedhető nézők mennyiségének negyedelése, de végül is május 29-én eljött a győzelem napja a magyar labdarúgás számára:

az MLSZ hivatalos jegyértékesítő oldala péntek délután lefagyott a sok érdeklődőtől, ezért nem tudta kiszolgálni a jegyvásárlók hadát!

A VÁRAKOZÁSI OLDALRA DOBOTT TÖBBSZÖR IS A JEGYÁSÁRLÓ OLDAL

Most mondja valaki, hogy nem vagyunk futballnemzet, miközben nagyon úgy tűnik, hogy valójában mindenki meccsre akar menni! A magyar futball sikere innentől megkérdőjelezhetetlen, hiszen a közvetítési jogokat már Ukrajnába is eladták, tehát egyetlen lépésre vagyunk a nemzetközi áttöréstől.

Aki nem tudná: csütörtök reggel derült ki, hogy a lazítások keretében egész Európában egyedülálló módon szigorú korlátozások mellett, de visszatérhetnek a nézők a labdarúgó NB I. lelátóira. A szabályok szerint csak minden negyedik széken ülhet néző akkor is, ha társaságban érkezett. Ezzel felzárkóztunk az egész kontinensen egyedüliként állva maradt Belarusz mellé, ahol le se állt a futball, és a nézőkre volt bízva, ki akarnak-e menni a meccsekre (annyira nem akartak, rekordkevés nézőt hoz a szezon), de most Magyarország is örömet szerezhet pár embernek.

Futball egyelőre Belaruszon és Magyarországon kívül csak Németországban volt, a Bundesligában viszont szó sincs arról, hogy bármilyen formában is visszatérhetnének a nézők a stadionokba, ahogy a héten folytatódó egyéb ligákban sem.

A jegyeladás időközben 20-30 perc köhögés után teljesen lefagyott. Előbb-utóbb biztos megjavul, de ezt már senki nem veheti el a magyar futballközegtől, ami nem véletlenül adta a világnak például Puskás Ferencet is, mostantól pedig a meccsek élvezetén kívül tényleg csak annyi dolgunk van, hogy várjuk Szöllősi György publicisztikáját az újra mindent mozgató magyar futballról!

Az amúgy nem teljesen elképzelhetetlen, hogy valamit profitálhat az európai foci hiányából a leggyengébbek közé tartozó magyar verzió: ahogy itt írtunk róla, a belarusz FK Szluck olyan komoly nemzetközi rajongótábort épített az unatkozó szurkolókból, hogy abból már pénzt is tudtak keresni.

FOTÓ: wgbieber / Pixabay

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek