+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. május 26. kedd, 08:07
Összesen már 1836-an gyógyultak fel a koronavírusból, míg 499 a halálos áldozatok száma.

Ugyan újabb 15 embernél állapították meg a koronavírust hétfőről keddre, már 1436 főre csökkent az aktív fertőzött az országban – derül ki a koronavirus.gov.hu oldaláról. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka – tehát 592 fő – fővárosi, míg 59 százalékuk, vagyis 844-en vidékiek.

 

Ami rossz hír, hogy további nyolc idős beteg hunyt el, vagyis összesen eddig 499 áldozatot követelt a koronavírus Magyarországon. Jelenleg még 436 embert ápolnak koronavírussal a kórházban, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen.

 

Ugyanakkor nagyot ugrott a gyógyultak száma: míg hétfőn ez még csak 1711-nél járt, keddre már 1836-nál.

 

Tehát továbbra is jóval több a gyógyult, mint az aktív fertőzött, Müller Cecília országos tisztifőorvos egyébként hétfőn arról is beszélt: a járvány a lecsengő szakaszában van. Összesen egyébként 3771 fő kapta el igazoltan a koronavírust az oszágban keddig.

 

Világszerte közel 5,5 millióan lettek koronavírussal fertőzöttek, közülük több mint 2,2 millión gyógyultak meg, míg a 350 ezret közelíti az elhunytak száma.

 

Hogyan alakul a koronavírus-járvány lecsengése Magyarországon és a világban? Kövesd az Azonnali koronastatján!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy Magyarországról valaki ellen eljárást indítsanak, részes tagállamban vagy ottani céggel kell az EU-s pénzt elcsalni. Ezt maga Laura Codruța Kövesi mondta nekünk.

Rövid ideig tartott a szerb koronavírus-siker: a választások után két héttel ismét kijárási korlátozásokat vezethetnek be.

Itt a nyár, itt a főszezon, a budapesti reptér mégis inkább szellemvárosra hasonlít.

A járvány súlyosságát
tagadó brazil elnök már
napok óta tüneteket mutatott.

A Windows File Recovery évtizedes szenvedésnek vethet véget: nem kell attól tartanunk, hogy véletlenül töröljük az értékes dokumentumainkat!

Hét év után taszította le a trónról a kancellárt az a Rudolf Anschober, akit a járvány alatt szinte minden nap látott egész Ausztria válságot menedzselni.

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás