Ismét csökkent az aktív esetek száma Magyarországon

2020.05.25. 07:33

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, míg öten elhunytak. Mutatjuk a hétfői számokat!

Ismét csökkent az aktív esetek száma Magyarországon

Újabb 15 embernél mutatták ki a koronavírust, így vasárnapról hétfőre összesen 3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon, számol be a hivatalos koronavírus tájékoztató oldal.

Sajnos emellett öt újabb idős krónikus ember vesztette életét, így összesen már 491-re emelkedett a magyarországi halálos áldozatok száma. Az öt elhunyt beteg közül a legfiatalabb 66, míg a legidősebb 84 éves volt.

Jó hír azonban, hogy csökkent az aktív esetek száma: összesen 1554 ilyenről adtak hírt,

amiből 660 fő Budapesten, 894-en pedig vidéken gyógyul. Az aktív fertőzöttek 42, az elhunytak 60, a gyógyultaknak pedig 49 százaléka budapesti.

A tájékoztató oldalon azt is bejelentették, hogy újabb 21 fő gyógyult fel a koronavírusból, így az ő számuk 1711-re emelkedett.

Hogy az aktív esetekből jelenleg hányan szorulnak kórházi ápolásra vagy lélegeztetőgépre, a tájékoztatásból nem derült ki.

Eközben a világon összesen már 5,5 millió esetet regisztráltak, amiből több mint 340 ezren vesztették életüket és 2,3 millió fő gyógyult meg. A legtöbb esetről az Egyesült Államokban adtak hírt, ott az 1,7 milliót közelíti az esetszám.

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek