Már kevesebb aktív fertőzött van Budapesten, mint ahány gyógyult

2020.05.22. 07:56

Legutóbb egy hónapja volt ilyen kevés aktív koronavírus-fertőzött Magyarországon, szombatra már országosan is több gyógyult lehet, mint fertőzött.

Már kevesebb aktív fertőzött van Budapesten, mint ahány gyógyult

1615-re csökkent az aktív koronavírusos esetek száma pénteken,

utoljára április 21-én volt ilyen kevés az aktív fertőzöttszám, ám akkor még nem tetőzött a járvány első hulláma Magyarországon.

37 új fertőzöttel 3678-ra emelkedett az összes fertőzés száma, a gyógyultak száma 1587-re nőtt, péntekig 78-an épültek fel  – olvasható az operatív törzs honlapján. Három halálos áldozata is volt a vírusnak, a koronavírus-fertőzés következtében elhunytak száma így 476-ra nőtt. 

Örömteli hír viszont, hogy május 22-én először átlépte a budapesti gyógyultak száma a budapesti aktív fertőzöttekét: a fővárosban már 757-en gyógyultak meg, míg aktív fertőzöttből csak 707 van. Vidéken az aktív fertőzöttszám inkább csak stagnál, és lassabban közelít hozzá a gyógyultak száma: jelenleg 908 aktív fertőzött van a vidéki megyékben, gyógyultból pedig 830. Ez országos szinten azt jelenti, hogy az aktív fertőzöttek száma már alig magasabb a gyógyultakénál, 1587 gyógyult mellett 1615 fertőzött áll. Az aktív fertőzöttek 44%-a , az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 48%-a budapesti. Az aktív fertőzöttek harmada, 483 fő igényel kórházi kezelést, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen.

Átlépte az 5 milliót a fertőzöttek száma a világban. A gyógyultak 1,9 millióan vannak, az áldozatok száma péntekig 332 ezer.

Kövesd a járvány lecsengését az Azonnali naponta frissülő grafikonjain!

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

Győri Boldizsár
Győri Boldizsár az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek