+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. május 21. csütörtök, 08:26
A kijárási korlátozások életbe lépése előtt úgy általában üres volt minden Budapesten, most viszont csak azok a részek konganak, ahova már szinte csak külföldiek járnak. Képek!

Arról már rengeteg videó és kép született, hogy Budapest lakosai szép lassan visszavették a kedvenc kocsmáik és kávézóik teraszát, de az élet nem csak amiatt nem állt vissza, mert egyelőre a benti részekre nem ülhetünk. Ahogy Orbán Viktor is viszonylag hamar elismerte, az idei turistaszezonnak még a legjobb verzió szerint is lőttek, ami azt eredményezi, hogy hirtelen üresek lettek azok a részek, ahova tényleg csak turisták járnak tömegesen: a Váci utca környékén például hiába nyitottak meg a kávézók teraszai, a nagyrészük a célközönség távollétében az égvilágon senkit sem érdekel, ugyanez igaz a Duna-parti sétány teraszaira is.

 

A pesti belváros tipikus turistaspotjait szerdán dél körül és délután jártuk be, ez május vége felé már stabil embertömeget szokott jelenteni még a mostani, kicsit borúsabb napokon is, úgyhogy a kiesés nagyon látványos.

 

Kicsit ijesztő is látni, a magyaroknak mennyire nincs keresnivalójuk Budapestnek azon a részén, amikkel többek közt eladják a várost útikönyvek, de persze lehet onnan is nézni, hogy ha valaki gyakorolná a social distancinget, itt a lehetősége beülni valami hangsúlyozottan magyaros étterembe. Csak a túlszámlázásra kell figyelni!

 

A FERENCIEK TERE KÖRNYÉKÉN MÉG AZÉRT SZOKTAK LENNI HAZAI FIGURÁK IS, ŐK BIZTOS DOLGOZTAK ÉPP

 

A BUBI SEM MEGY KÜLÖNÖSEBBEN

 

AZ ÖNFOTÓZÓ EMBEREK CSÚCSA LEHET EZ AZ IDŐSZAK, HISZEN SOHA ENNYIRE KÖNNYEN NEM CSINÁLHATTAK OLYAN KÉPEKET BUDAPESTEN, AMIN EGYEDÜL VANNAK.

 

EZ ITT EGY KÜLÖNÖSEN EXKLUZÍV NYITVATARTÁSI IDŐPONT.

 

A GERBEAUD MEG AZ ONYX TERASZA MÁR AKÁR NYITVA IS LEHETNE...

 

...DE KINEK, HA KONG AZ ÜRESSÉGTŐL A VÖRÖSMARTY TÉR?

 

A DUNA-PARTI SÉTÁNY IS KIHALT A VIGADÓNÁL.

 

TI LÁTTÁTOK MÁR ÚGY EZT A SZOBROT, HOGY NEM EGY TURISTA FOTÓZKODIK VELE?

 

A KOSSUTH TÉREN SE TURISTÁK, SE TÜNTETŐK, CSAK HELYI NYUGDÍJASOK.

 

ILYEN MAGÁNYT ÉLVEZNI A NEMZET FŐTERÉN NEM MINDEN NAP LEHET.

 

FOTÓK: Bakó Bea, Fekő Ádám / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy Magyarországról valaki ellen eljárást indítsanak, részes tagállamban vagy ottani céggel kell az EU-s pénzt elcsalni. Ezt maga Laura Codruța Kövesi mondta nekünk.

Rövid ideig tartott a szerb koronavírus-siker: a választások után két héttel ismét kijárási korlátozásokat vezethetnek be.

Itt a nyár, itt a főszezon, a budapesti reptér mégis inkább szellemvárosra hasonlít.

A járvány súlyosságát
tagadó brazil elnök már
napok óta tüneteket mutatott.

A Windows File Recovery évtizedes szenvedésnek vethet véget: nem kell attól tartanunk, hogy véletlenül töröljük az értékes dokumentumainkat!

Hét év után taszította le a trónról a kancellárt az a Rudolf Anschober, akit a járvány alatt szinte minden nap látott egész Ausztria válságot menedzselni.

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás