Kicsivel többen gyógyultak meg csütörtökre, mint ahány új fertőzöttünk van

2020.05.21. 08:01

Folytatódik a lassú csökkenés, tizenöttel kevesebb az aktív fertőzöttek száma csütörtökön. 43 új fertőzöttel és 55 gyógyulttal. Elhunyt három hatvan feletti személy is, az áldozatok száma így 473-ra emelkedett.

Kicsivel többen gyógyultak meg csütörtökre, mint ahány új fertőzöttünk van

Tizenöttel csökkent az aktív fertőzöttek száma csütörtök reggelre – olvasható az operatív törzs honlapján. Az elmúlt napok fokozatos növekedéséhez, majd kis csökkenéséhez képest ez nagyobb esés, jelenleg 1659 az aktív fertőzött, ha folytatódik a trend, hamarosan elérjük az április 23-i szintet aktív fertőzöttek számában (1655). 

A napi új esetszám 43, ennyi igazoltan új fertőzöttet találtak csütörtökre a hatóságok, így az összes fertőzött száma 3641-re nőtt. 55 új gyógyultunk van, a felépültek száma így 1509-re nőtt. Sajnos három újabb áldozata is volt a koronavírusnak, a fertőzésben elhunytak immár 473-an vannak. Kórházban az aktív fertőzöttek kevesebb mint egyhamradát ápolják, 510 embert. Lélegeztetőgépen 27-en vannak. 

A tanév végéig, június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend, az óvodák és bölcsődék viszont május második felétől visszatérnek a normális működési rendhez. 

A világban lassan eléri az ötmillió fertőzöttet a koronavírusosok száma, de jó hír, hogy 1,8 millióan már felépültek a fertőzésből. Az áldozatok száma 328 ezer. 

Kövesd a járvány hazai lecsengését az Azonnali folyamatosan frissülő grafikonjain!

NYITÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

Győri Boldizsár
Győri Boldizsár az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek