+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. május 21. csütörtök, 17:24
Kepli Lajos volt jobbikos országgyűlési képviselő, jelenleg már Balatonalmádi polgármestere flúgos futamnak nevezte a Jobbikot.
„Ceterum censeo: szerintem (eddigi) életem legjobb döntését hoztam meg tavaly, amikor kiszálltam ebből az egyre szánalmasabbá váló »flúgos futamból«”

 

 – írta Kepli Lajos, a Jobbik volt országgyűlési képviselője privát, ám nyilvános Facebook-oldalán megosztva egy cikket arról, hogy a párt felszólította Varga-Damm Andrea képviselőjét, hogy adja vissza a mandátumát.

 

Kepli még tavaly júniusban adta vissza parlamenti mandátumát arra hivatkozva, indul Balatonalmádi polgármesteri posztjáért az önkormányzati választáson. „Városvezetőként a pártpolitikai csatározásoktól független módon, kizárólag a település, valamint az ott élő emberek érdekeit szem előtt tartva szeretnék dolgozni, amennyiben erre a feladatra a helyi lakosok bizalmat szavaznak nekem.” Egyébként Keplinek végül bizalmat is szavaztak: ő lett almádi polgármestere.

 


KEPLI LAJOS BALOLDALT, VARGA-DAMM ANDREA KÖZEPÉN, MÍG A JOBB SZÉLEN RIG LAJOS JOBBIKOS KÉPVISELŐ LÁTHATÓ A POLITIKUSOK 2018-AS MANDÁTUMÁTVÉTELEKOR. FORRÁS: VARGA-DAMM ANDREA / FACEBOOK

 

Kepli bejegyzése alatt egyébként Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere is kommentelt. Mint írta:

 

„Felkészülés a 2022-es frakció méretére :D

 

Viccet félretéve, nem tudom mi folyik a háttérben, nem is érdekel, van elég gondom, csak abban reménykedem, hogy lesz valaki végül, aki visszaállítja a jogállamot és elzavarja azokat akik leépítették. Álmom, hogy egyszer úgy vezethessem a városom, hogy nem gáncsolnak, nem rugdosnak, nem húznak elém falakat.”

 

 

A Jobbik egyébként arra hivatkozva kéri vissza Varga-Damm Andrea mandátumát, hogy a javaslatára megszavaztak egy olyan fideszes salátajavaslatot a titkosszolgálatok jogköreiről, amit a pártvezetés szerint nem szabadott volna, ezért elnézést is kértek közleményben. Később viszont jelezték: már nem bíznak Varga-Dammban, ezért szeretnék, ha visszaadná a mandátumát. Hogy ennek eleget tesz-e képviselőnő, arról csütörtökön este fog dönteni, miután 24 órát adtak neki erre.

 

A Jobbik egyébként a napokban közölte azt is, visszahívják a párt volt elnökét, Sneider Tamást a parlament alelnöki posztjáról, akit ehhez lehet, hogy a Jobbik frakciójából is ki kell zárniuk. Utóbbi kapcsán egyébként az Azonnali kereste a Jobbikot, ha válaszolnak, közöljük. 

 

FOTÓ: Kepli Lajos / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Sokáig tartott, de a Momentum is kimondta: Orbán Viktor leváltáshoz egyetlen közös listán kell indulnia a hatpárti ellenzéknek. Ezzel gyakorlatilag a listaállítás körüli vita eldőlt.

Úgy tudjuk, azért, mert nem lehetett a párt jelöltje 2022-ben.

Polgárpukkasztó amerikai standup, afrikai lecsó, halhatatlan videójáték: itt a novemberi Fasza Dolgok, az Azonnali havonta megjelenő mindenajánlója. 100 százalékban lockdown-kompatibilis tippek!

Hüvelykujjával felfelé mutatva szelfizett az elhunyt labdarúgóval egy argentin férfi és két társa. Halálos fenyegetéseket is kaptak,
most szabadkoznak.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Méghozzá egyhangúlag. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás