+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. május 21. csütörtök, 17:24
Kepli Lajos volt jobbikos országgyűlési képviselő, jelenleg már Balatonalmádi polgármestere flúgos futamnak nevezte a Jobbikot.
„Ceterum censeo: szerintem (eddigi) életem legjobb döntését hoztam meg tavaly, amikor kiszálltam ebből az egyre szánalmasabbá váló »flúgos futamból«”

 

 – írta Kepli Lajos, a Jobbik volt országgyűlési képviselője privát, ám nyilvános Facebook-oldalán megosztva egy cikket arról, hogy a párt felszólította Varga-Damm Andrea képviselőjét, hogy adja vissza a mandátumát.

 

Kepli még tavaly júniusban adta vissza parlamenti mandátumát arra hivatkozva, indul Balatonalmádi polgármesteri posztjáért az önkormányzati választáson. „Városvezetőként a pártpolitikai csatározásoktól független módon, kizárólag a település, valamint az ott élő emberek érdekeit szem előtt tartva szeretnék dolgozni, amennyiben erre a feladatra a helyi lakosok bizalmat szavaznak nekem.” Egyébként Keplinek végül bizalmat is szavaztak: ő lett almádi polgármestere.

 


KEPLI LAJOS BALOLDALT, VARGA-DAMM ANDREA KÖZEPÉN, MÍG A JOBB SZÉLEN RIG LAJOS JOBBIKOS KÉPVISELŐ LÁTHATÓ A POLITIKUSOK 2018-AS MANDÁTUMÁTVÉTELEKOR. FORRÁS: VARGA-DAMM ANDREA / FACEBOOK

 

Kepli bejegyzése alatt egyébként Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere is kommentelt. Mint írta:

 

„Felkészülés a 2022-es frakció méretére :D

 

Viccet félretéve, nem tudom mi folyik a háttérben, nem is érdekel, van elég gondom, csak abban reménykedem, hogy lesz valaki végül, aki visszaállítja a jogállamot és elzavarja azokat akik leépítették. Álmom, hogy egyszer úgy vezethessem a városom, hogy nem gáncsolnak, nem rugdosnak, nem húznak elém falakat.”

 

 

A Jobbik egyébként arra hivatkozva kéri vissza Varga-Damm Andrea mandátumát, hogy a javaslatára megszavaztak egy olyan fideszes salátajavaslatot a titkosszolgálatok jogköreiről, amit a pártvezetés szerint nem szabadott volna, ezért elnézést is kértek közleményben. Később viszont jelezték: már nem bíznak Varga-Dammban, ezért szeretnék, ha visszaadná a mandátumát. Hogy ennek eleget tesz-e képviselőnő, arról csütörtökön este fog dönteni, miután 24 órát adtak neki erre.

 

A Jobbik egyébként a napokban közölte azt is, visszahívják a párt volt elnökét, Sneider Tamást a parlament alelnöki posztjáról, akit ehhez lehet, hogy a Jobbik frakciójából is ki kell zárniuk. Utóbbi kapcsán egyébként az Azonnali kereste a Jobbikot, ha válaszolnak, közöljük. 

 

FOTÓ: Kepli Lajos / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A nagyszabású tervvel az EP-s mainstreamet sikerült lecsitítani, de a legfőbb kérdés továbbra is az: mit szólnak ehhez az általában szűkmarkú nettó befizetők? Mutatjuk az erőviszonyokat!

Az olasz külügyminiszter június közepétől megnyitná az összes belső európai határt. Június 3-tól az olaszokhoz már eleve lehet utazni, de ez nehézkes, mert az osztrák határszakaszon a beutazást Bécs nem engedi.

Montenegróban már május 5-e óta nem rögzítettek új megbetegedést, az aktív fertőzöttek száma pedig nulla: jövő hétfőtől a magyarok is beutazhatnak.

Az aktív esetszám kevéssel, de ismét csökkent, kórházi ápolásra 430, lélegeztetőgépes kezelésre 25 fő szorul csak.

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás