+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. május 21. csütörtök, 17:24
Kepli Lajos volt jobbikos országgyűlési képviselő, jelenleg már Balatonalmádi polgármestere flúgos futamnak nevezte a Jobbikot.
„Ceterum censeo: szerintem (eddigi) életem legjobb döntését hoztam meg tavaly, amikor kiszálltam ebből az egyre szánalmasabbá váló »flúgos futamból«”

 

 – írta Kepli Lajos, a Jobbik volt országgyűlési képviselője privát, ám nyilvános Facebook-oldalán megosztva egy cikket arról, hogy a párt felszólította Varga-Damm Andrea képviselőjét, hogy adja vissza a mandátumát.

 

Kepli még tavaly júniusban adta vissza parlamenti mandátumát arra hivatkozva, indul Balatonalmádi polgármesteri posztjáért az önkormányzati választáson. „Városvezetőként a pártpolitikai csatározásoktól független módon, kizárólag a település, valamint az ott élő emberek érdekeit szem előtt tartva szeretnék dolgozni, amennyiben erre a feladatra a helyi lakosok bizalmat szavaznak nekem.” Egyébként Keplinek végül bizalmat is szavaztak: ő lett almádi polgármestere.

 


KEPLI LAJOS BALOLDALT, VARGA-DAMM ANDREA KÖZEPÉN, MÍG A JOBB SZÉLEN RIG LAJOS JOBBIKOS KÉPVISELŐ LÁTHATÓ A POLITIKUSOK 2018-AS MANDÁTUMÁTVÉTELEKOR. FORRÁS: VARGA-DAMM ANDREA / FACEBOOK

 

Kepli bejegyzése alatt egyébként Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere is kommentelt. Mint írta:

 

„Felkészülés a 2022-es frakció méretére :D

 

Viccet félretéve, nem tudom mi folyik a háttérben, nem is érdekel, van elég gondom, csak abban reménykedem, hogy lesz valaki végül, aki visszaállítja a jogállamot és elzavarja azokat akik leépítették. Álmom, hogy egyszer úgy vezethessem a városom, hogy nem gáncsolnak, nem rugdosnak, nem húznak elém falakat.”

 

 

A Jobbik egyébként arra hivatkozva kéri vissza Varga-Damm Andrea mandátumát, hogy a javaslatára megszavaztak egy olyan fideszes salátajavaslatot a titkosszolgálatok jogköreiről, amit a pártvezetés szerint nem szabadott volna, ezért elnézést is kértek közleményben. Később viszont jelezték: már nem bíznak Varga-Dammban, ezért szeretnék, ha visszaadná a mandátumát. Hogy ennek eleget tesz-e képviselőnő, arról csütörtökön este fog dönteni, miután 24 órát adtak neki erre.

 

A Jobbik egyébként a napokban közölte azt is, visszahívják a párt volt elnökét, Sneider Tamást a parlament alelnöki posztjáról, akit ehhez lehet, hogy a Jobbik frakciójából is ki kell zárniuk. Utóbbi kapcsán egyébként az Azonnali kereste a Jobbikot, ha válaszolnak, közöljük. 

 

FOTÓ: Kepli Lajos / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egész Kelet-Európát és a Balkánt kiosztotta a német viccpárt EP-képviselője, hogy aztán az Európai Bizottság felelősségét kapargassa meg.

Bírja a Fideszt, utálja az ellenzéket, leginkább vidéken él a kormánypárt átlagszavazója. Egy friss kutatásból kiderül az is, hogy a Fidesz-tábor egyötöde magát inkább liberálisnak vallja.

Az egyik legöldöklőbb elnökválasztási küzdelem folyt Lengyelországban. Izraelezés, oltásellenesség, Varsó kiárusítása és még sok más az elnökválasztási őrület utolsó napjaiban. Fotóriport Varsóból!

Gyurcsány önfeledt hughgrantezése, Jakab mackónacis moonwalkja, vagy Orbán lassúzása? Legyen tánc!

Prostituáltak tüntettek szombaton Hamburg piroslámpás negyedében, hogy újranyithassanak a munkahelyeik, amelyeket a koronavírus-járványra hivatkozva zártak be.

A budapesti főpolgármester nem áll bele a miniszterelnök-jelölti küzdelembe, pedig Márki-Zay nemrég még erre kérlelte. Karácsony azt is mondta: a fővárosi korrupcióellenes bizottság a saját koalíciós partnereinek is okozhat kellemetlen pillanatokat.

Legalábbis annál, mint amit eredetileg beismertek: a statisztikai hivatal teljesen új adatokat közöl erről a most kiadott jelentésében.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás