+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. május 19. kedd, 12:42
A Jobbik Sneider Tamás helyére a tapasztalt politikust jelöli az országgyűlés alelnöki székébe, ő azonban egyelőre nem biztos, hogy vállalja a tisztséget.

Hétfőn a Jobbik megerősítette az Azonnali információit, miszerint a párt visszahívja a parlament alelnöki székéből Sneider Tamást, a helyére pedig a korábbi EP-képviselő Balczó Zoltánt jelöli. A döntésről Szilágyi György alelnök azt mondta lapunknak, hogy az

 

„nem Sneider kritikája, hanem Balczó Zoltán munkájának és habitusának elismerése”.

 

Szilágyi szerint a váltásnak nincs köze ahhoz, hogy Sneider korábban kritikával illette Jakab Péter vezette pártelnökséget, amiért az elnök a pártból távozókat azzal fenyegette, hogy nem indulhatnak közös ellenzéki jelöltként a 2022-es választásokon. Az alelnök ugyanakkor azt is elmondta, a Jobbik vezetősége hosszabb ideje fontolgatta a cserét.

 

Hétfőn Sneider érezhető csalódottsággal beszélt az Azonnalinak a döntésről. Akkor úgy fogalmazott:

 

„ha az ember megment egy közösséget, és annak a közösségnek a vezetője úgy dönt, hogy meg kell őt büntetni ezért, akkor ez nem tölt el örömmel”

 

– mondta a korábbi Jobbik-elnök, és azt is hozzátette, hogy ennek ellenére nem tervez kilépni a pártból.

 

Balczó még nem döntött

 

A hírről megkérdeztük a parlament alelnöki tisztségére a párt által szánt Balczó Zoltánt is. Válaszából az derült ki: habár a Jobbikban már régóta érlelődő döntésről kommunikálnak, ő is csak hétfőn tudta meg, hogy – a 2010-14-es ciklus után – újra az országgyűlés alelnöke lehet.

 

„Jakab Péter tájékoztatott arról, hogy a frakcióelnökség döntést hozott Sneider Tamásnak az országgyűlési alelnöki pozícióból való visszahívásáról. Azt is közölte, hogy ez a döntés végleges, és engem szándékoznak a tisztségre jelölni” – írta az Azonnalinak eljuttatott válaszában.

 

Balczó szavaiból az is kiderült, egyelőre nem döntötte el, hogy elfogadja-e a jelölést. Erről csak azt követően határoz, hogy egyeztet Sneiderrel.

 

„Sneider Tamással hétfőn telefonon beszéltem, ma személyesen is találkozunk. Ezt követően hozok döntést a jelölés elfogadásának kérdésében”

 

– fogalmazott, egyúttal megkerülve a kérdést, hogy pontosan milyen feltételekkel fogadná el a párt döntését.

 

FRISSÍTÉS (2020.05.19. 14.15): Az Azonnali információi szerint végül Balczó Zoltán igent mondott a felkérésre, vagyis ő lesz Sneider Tamás utódja a parlament alelnöki posztján. 

 

NYITÓKÉP: Balczó Zoltán / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Habony Árpád washingtoni pózolása és Tarlós István körhintázása után újabb fideszes politikus vonulhat be a Magyar Mémpantheonba.

Jaroslav Haščák őrizetbe vételével Szlovákia legnagyobb, kilenc éve húzódó korrupciós botrányában is áttörés jöhet.

Felesleges, hasznavehetetlen, messzi földön gyártott ajándéktárgyak helyett kultúrértékkel bíró, elvitathatatlan funkcionalitású és finom dolgot a fa alá!

Dúró Dóráék jöttek, égettek, sepregettek, hazamentek az Erdéllyel való egyesülésről szóló román nemzeti ünnep napján.

A Fidesz évtizedes sikerének két alapeleme terén is komoly kihívásokkal néz szembe a járvány miatt Orbán Viktor. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

Mostantól december 24-ig minden egyes nap adunk egy karácsonyi ajándéktippet. Kreatívat, jót, webáruházmenteset.

Ivan Korčok a Szlovákia melletti kiállást tartja a kötelességének, szerinte a V4-es partnereknek hozzá kell szokniuk, hogy Szlovákiának is lehet véleménye.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás