Egyre kevesebb az új fertőzött, mégis nő az aktív esetek száma

2020.05.19. 07:55

21 új esetet rögzítettek kedd reggelre, ennél kevesebb új beteg április elején volt legutóbb. Mivel azonban új gyógyultból is kevés van, picivel ismét nőtt az aktív esetszám. Grafikonokon a részletek!

Egyre kevesebb az új fertőzött, mégis nő az aktív esetek száma
21 új fertőzöttel 3556-ra emelkedett a fertőzöttek száma, legutóbb április 7-én volt ennél kevesebb a napi új esetek száma 

olvasható az operatív törzs honlapján. Az aktív fertőzöttek száma néggyel nőtt, 1677-re emelkedett a számuk. A vírusfertőzésből tizenketten gyógyultak fel az elmúlt 24 órában, ők már 1412-en vannak. Sajnos újabb 5 áldozata is van a koronavírusnak, ők egytől-egyig idősek voltak, az áldozatok száma így kedd reggelre 467-re nőtt.

Az aktív fertőzöttek 45%-a , az elhunytak 62%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti, ugyanakkor az operatív törzs keddre ismét variált az adatszolgáltatási protokollján: miután hétfőn Budapest is újból megnyitott, a főváros részletes fertőzöttségi adatait (aktív esetszám, halálozások, gyógyultak) az eddigiektől eltérően már nem Pest megyével együtt, hanem önmagában kezeli. Ezzel egy időben Pest megyét a vidéki megyék közé sorolták.

Véget ért a lakossági szűrővizsgálat, ennek keretein belül 10600, az országra nézve reprezentatívan kiválasztott lakost teszteltek le az orvosi egyetemek a Semmelweis vezetésével. Az adatok feldolgozása továbbra is tart,

a fertőzöttek végső száma és az átfertőzöttek adatai május végére várhatóak,

ugyanakkor az operatív törzs tájékoztatója alapján  a korábban ismertetett részeredményekkel összhangban van a végeredmény – ekkor az derült ki, hogy a felmérésben „féltávnál” nagyon kevés, csupán két COVID19-pozitív beteget találtak, nagyon alacsony lehet tehát az átfertőzöttség Magyarországon.

A világon kedd reggelre 4,8 millió igazoltan koronavírussal fertőzött van, 1,8 millióan gyógyultak fel, és 318 ezren estek áldozatául a vírusfertőzésnek.

BORÍTÓKÉP, GRAFIKONOK: Illés Gergő / Azonnali

Kövesd a járvány lecsengését az Azonnali koronastatján!

 
Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől
Győri Boldizsár
Győri Boldizsár az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek