+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Győri Boldizsár & Illés Gergő
2020. május 19. kedd, 07:55
21 új esetet rögzítettek kedd reggelre, ennél kevesebb új beteg április elején volt legutóbb. Mivel azonban új gyógyultból is kevés van, picivel ismét nőtt az aktív esetszám. Grafikonokon a részletek!
21 új fertőzöttel 3556-ra emelkedett a fertőzöttek száma, legutóbb április 7-én volt ennél kevesebb a napi új esetek száma 

 

olvasható az operatív törzs honlapján. Az aktív fertőzöttek száma néggyel nőtt, 1677-re emelkedett a számuk. A vírusfertőzésből tizenketten gyógyultak fel az elmúlt 24 órában, ők már 1412-en vannak. Sajnos újabb 5 áldozata is van a koronavírusnak, ők egytől-egyig idősek voltak, az áldozatok száma így kedd reggelre 467-re nőtt.

 

Az aktív fertőzöttek 45%-a , az elhunytak 62%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti, ugyanakkor az operatív törzs keddre ismét variált az adatszolgáltatási protokollján: miután hétfőn Budapest is újból megnyitott, a főváros részletes fertőzöttségi adatait (aktív esetszám, halálozások, gyógyultak) az eddigiektől eltérően már nem Pest megyével együtt, hanem önmagában kezeli. Ezzel egy időben Pest megyét a vidéki megyék közé sorolták.

 

Véget ért a lakossági szűrővizsgálat, ennek keretein belül 10600, az országra nézve reprezentatívan kiválasztott lakost teszteltek le az orvosi egyetemek a Semmelweis vezetésével. Az adatok feldolgozása továbbra is tart,

 

a fertőzöttek végső száma és az átfertőzöttek adatai május végére várhatóak,

 

ugyanakkor az operatív törzs tájékoztatója alapján  a korábban ismertetett részeredményekkel összhangban van a végeredmény – ekkor az derült ki, hogy a felmérésben „féltávnál” nagyon kevés, csupán két COVID19-pozitív beteget találtak, nagyon alacsony lehet tehát az átfertőzöttség Magyarországon.

 

A világon kedd reggelre 4,8 millió igazoltan koronavírussal fertőzött van, 1,8 millióan gyógyultak fel, és 318 ezren estek áldozatául a vírusfertőzésnek.

 

BORÍTÓKÉP, GRAFIKONOK: Illés Gergő / Azonnali

 

Kövesd a járvány lecsengését az Azonnali koronastatján!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miért tudott nyerni Temesváron a német jelölt? Mennyire volt befolyással a járvány a románokra? Interjú Claudiu D. Tufiș bukaresti politológussal!

Formabontó öltetnek tűnt Mike Gielené, aki egy eltérített helikopterrel szöktette volna meg párját a börtönből – az út lefoglalásánál azonban a saját nevét adta meg.

Azt kérik, hogy halkabb legyen a háttérzene is a járvány alatt.

Míg a választás előtt az egyik legnépszerűbb politikus volt Igor Matovič, a koronavírus-járvány második hulláma és a kormányzása körüli botrányok kikezdték a támogatottságát.

Az olténiai Deveseluban inkább szavaztak egy halottra, mint a másik két jelöltre.

Egyre több a fertőzött, a tesztkapacitásokat nem növeljük, és sajnos egyre többen vesztik életüket a koronavírus miatt. Mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás