+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Győri Boldizsár & Illés Gergő
2020. május 19. kedd, 07:55
21 új esetet rögzítettek kedd reggelre, ennél kevesebb új beteg április elején volt legutóbb. Mivel azonban új gyógyultból is kevés van, picivel ismét nőtt az aktív esetszám. Grafikonokon a részletek!
21 új fertőzöttel 3556-ra emelkedett a fertőzöttek száma, legutóbb április 7-én volt ennél kevesebb a napi új esetek száma 

 

olvasható az operatív törzs honlapján. Az aktív fertőzöttek száma néggyel nőtt, 1677-re emelkedett a számuk. A vírusfertőzésből tizenketten gyógyultak fel az elmúlt 24 órában, ők már 1412-en vannak. Sajnos újabb 5 áldozata is van a koronavírusnak, ők egytől-egyig idősek voltak, az áldozatok száma így kedd reggelre 467-re nőtt.

 

Az aktív fertőzöttek 45%-a , az elhunytak 62%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti, ugyanakkor az operatív törzs keddre ismét variált az adatszolgáltatási protokollján: miután hétfőn Budapest is újból megnyitott, a főváros részletes fertőzöttségi adatait (aktív esetszám, halálozások, gyógyultak) az eddigiektől eltérően már nem Pest megyével együtt, hanem önmagában kezeli. Ezzel egy időben Pest megyét a vidéki megyék közé sorolták.

 

Véget ért a lakossági szűrővizsgálat, ennek keretein belül 10600, az országra nézve reprezentatívan kiválasztott lakost teszteltek le az orvosi egyetemek a Semmelweis vezetésével. Az adatok feldolgozása továbbra is tart,

 

a fertőzöttek végső száma és az átfertőzöttek adatai május végére várhatóak,

 

ugyanakkor az operatív törzs tájékoztatója alapján  a korábban ismertetett részeredményekkel összhangban van a végeredmény – ekkor az derült ki, hogy a felmérésben „féltávnál” nagyon kevés, csupán két COVID19-pozitív beteget találtak, nagyon alacsony lehet tehát az átfertőzöttség Magyarországon.

 

A világon kedd reggelre 4,8 millió igazoltan koronavírussal fertőzött van, 1,8 millióan gyógyultak fel, és 318 ezren estek áldozatául a vírusfertőzésnek.

 

BORÍTÓKÉP, GRAFIKONOK: Illés Gergő / Azonnali

 

Kövesd a járvány lecsengését az Azonnali koronastatján!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A koronavírus-járvány terjedésének lassulásával a vakcinalicit kezdődik a nagyhatalmak között.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, míg öten elhunytak. Mutatjuk a hétfői számokat!

Szexuális utalásokból Gyurcsánynál sincs hiány, és a kormánymédiát is megcsapta a szerelem szele a héten.

21 ember gyógyult fel Magyarországon az új típusú koronavírusból, és öt új halálozásról érkezett hír.

Mivel még mindig nem fogadták el az ország 2020-as költségvetését a választás megrendezésének rá eső felét sem tudja kifizetni.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás