+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Győri Boldizsár
2020. május 18. hétfő, 07:44
Egy hete nem volt ilyen kevés új fertőzött, de már két hete nem gyógyultak meg ilyen kevesen, tizenegy beteg viszont belehalt hétfőre a koronavírusba. Napi jelentés.

26 új igazolt fertőzöttel 3535-re emelkedett az összes fertőzött száma: legutóbb ilyen kevés új fertőzöttet egy hete regisztráltak, igaz,

 

mindeközben egy kevéssel növekedett hétfőre az aktív fertőzöttek száma is Magyarországon:

 

ők egy hét stabil csökkenés után most 1673-an vannak, 11-gyel többen, mint vasárnap – olvasható az operatív törzs honlapján.

 

Az áldozatok száma is 11-el nőtt hétfő reggelre, így a koronavírus-fertőzésben itthon elhunytak száma 462-re emelkedett. Négyen gyógyultak meg vasárnap óta, így összesen 1400-an épültek fel a vírus okozta fertőzésből – ilyen kevés új gyógyult viszont már két hete nem volt itthon. Kórházban 568 embert ápolnak, közülük 46-an vannak lélegeztetőgépen.

 

Hétfőtől Budapesten is megszüntetik a kijárási korlátozásokat, nyitva lehetnek az üzletek és az éttermek teraszai is, ha biztosítani tudják a vendégek másfél méteres távolságtartását. Az aktív fertőzöttek 56 százaléka, a gyógyultak 52 százaléka Pest megyei. 

 

A világban hétfő reggelig 4,7 millió fertőzött van, és 1,7 millió gyógyult. Az elhunytak száma 315 ezer.

 

Kövesd a járvány lecsengését az Azonnali koronastatján!

 

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miért tudott nyerni Temesváron a német jelölt? Mennyire volt befolyással a járvány a románokra? Interjú Claudiu D. Tufiș bukaresti politológussal!

Formabontó öltetnek tűnt Mike Gielené, aki egy eltérített helikopterrel szöktette volna meg párját a börtönből – az út lefoglalásánál azonban a saját nevét adta meg.

Azt kérik, hogy halkabb legyen a háttérzene is a járvány alatt.

Míg a választás előtt az egyik legnépszerűbb politikus volt Igor Matovič, a koronavírus-járvány második hulláma és a kormányzása körüli botrányok kikezdték a támogatottságát.

Az olténiai Deveseluban inkább szavaztak egy halottra, mint a másik két jelöltre.

Egyre több a fertőzött, a tesztkapacitásokat nem növeljük, és sajnos egyre többen vesztik életüket a koronavírus miatt. Mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás