+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. május 16. szombat, 09:10
Ugyan szombatra virradóan több koronavírus-fertőzöttet találtak, mint pénteken, még így is túlszárnyalja számukat a napi gyógyultaké.

Tovább csökkent az aktív koronavírusos betegek száma: már csak 1654 főt tartanak nyilván az előző napi 1688 helyett – derül ki az operatív törzs honlapjáról szombaton. Az aktív fertőzöttek közül 932-en Budapesten és Pest megyében vannak, míg 722-en vidéki megyékben, ám utóbbiak megoszlásáról továbbra sem közöl részletes számokat a kormány.

 

Ugyan péntekről szombatra újabb 56 emberről igazolták, hogy koronavírus fertőzött, miközben pénteken csak 37 új beteget találtak, de ezt még továbbra is túl szárnyalja a naponta meggyógyulók száma, ami ezúttal 84 volt.

 

Összesen eddig 1371-en gyógyultak fel, és a kórházakban is egyre kevesebb embert ápolnak koronavírus miatt, a számuk 44 fővel csökkent 570-re, míg közülük lélegeztetőgépes ellátásra 45 fő szorul jelenleg. Ugyanakkor sajnos újabb hat idős beteg elhunyt, ami miatt az elhunytak száma 448-ra nőtt.

 

Összesen eddig Magyarországon 3473 fő kapta el a koronavírust igazoltan. 

 

A koronavírus miatt még március 28-án kijárási korlátozásokat vezetett be a kormány, ezeket a vidéki megyékben május 4-én enyhítették, még csütörtökön bejelentették: az addig Budapesthez hasonlóan korlátozással sújtott Pest megyét is a többi vidéki megyéhez hasonlóan fogják kezelni, vagyis ott is enyhítenek. Hogy a főváros sorsa mi lesz, lazítanak-e, arról Orbán Viktor miniszterelnök szerint szombaton délután döntenek.

 

Világszerte egyébként összesen több mint 4,5 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, közülük több mint 1,6 millió a gyógyult, míg a 308 ezerhez közelít az elhunytak száma. 

 

Kövesd a járvány lecsengését az Azonnali koronastatján!

 

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Trianon következménye a vízfejűség és az együttélés kultúrájának elvesztése is, azt pedig el kell felejteni, hogy „mindent vissza”. Videó.

Eddig a nyilvánosság előtt nem ismert momentumosok jelentkeztek Fekete-Győr András helyére, de még nagyobb a verseny az elnökségi helyekért.

Hamarosan nyithatnak a fürdők, múzeumok, színházak, és ha minden jól megy, két hét múlva már személyesen is kérdezhetnek az újságírók kormányinfón. A részletek!

Ezt azután mondta nekünk, hogy erdélyi magyar extremizmusról és az erőszak veszélyéről értekezett hosszasan.

Ungváry Krisztián segédletétől kezdve az Ismerős arcokén át a legkülönfélébb módon várhatunk megemlékezést. Mutatjuk, mit!

A filmcsatornák hétvégi délutánjainak egyik legstabilabb szereplője szinte semmit nem vesztett minőségéből.

A svéd fővirológus bírálta országa járványügyi kezelését, noha maga találta ki a különutat. Most elismerte: túl sokakat vesztettek el.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás